Zgomot și… scandal, la demolarea unei clădiri din Păcurari

Municipalitatea continuă activitatea de demolare a imobilelor de locuinţe sociale care prezintă pericol public. Potrivit primarului Mihai Chirica, clădirea demolată marți, 9 mai, de la intersecţia str. Păcurari cu str. Şcoalei, reprezintă doar începutul. Pe lista edilului-şef se află alte clădiri-anexă din Păcurari (lângă Casa Buicliu), pe Sărărie sau în zona Cuza-Vodă (intersecţia cu str. George Enescu).

Primarul Iaşului a subliniat că ritmul acestor demolări va fi în funcţie de fondul locativ pe care îl are la dispoziţie municipalitatea în sensul că familiile care stau cu forme legale în imobile degradate să poată fi relocate în condiţii de siguranţă. Acum, Primăria deţine un fond de 3.000 de locuinţe, dar, la acest moment, inclusiv primarul a admis recent că nu există o evidenţă coe­rentă.

„Încercăm să redăm patrimoniului cultural importanţa necesară pe care o are pentru imaginea oraşului nostru şi vom continua acest proces. De-a lungul anilor vom reloca persoanele din casele care sunt supuse autodemolării, iar clădirile care sunt de patrimoniu vor fi restaurate“, a declarat primarul Iaşului.

Demolarea de ieri din Păcurari nu a fost lipsită de incidente. Primăria a evacuat patru familii, acestora fiindu-le atribuite alte locuinţe în Tomeşti, Dacia şi Cantemir. Însă, membrii uneia dintre familii au contestat ieri înde­lung demolarea şi au precizat că refuză repartiţia în Tomeşti.

„Imo­bilul reprezenta un pericol public. Toată lumea care circula prin zona de trotuar era nevoită să se ferească să nu cadă vreo cără­midă. A fost efectuată o expertiză tehnică şi a primit decizia de demolare. Vrem să redăm acestui loc aspectul urban“, a comentat Chirica.

Primarul Iașului a adăugat că inclusiv în zona clădirii demolate vor mai exista, în imediata apropiere, alte imobile care vor avea aceeaşi soartă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here