VIDEO. Cinci întrebări pe care trebuie să le pui la interviul de angajare

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

 

Un răspuns potrivit şi bine pregătit la întrebările adresate de recruiteri în cadrul interviului de angajare nu îi garantează candidatului că va fi selectat pentru ocuparea postului vacant.
 

Este importat ca acesta să îi adreseze, la rândul său, angajatorului întrebări pentru a se diferenţia de celelalte persoane care aplică pentru acelaşi job.

 

Vicky Oliver, autoarea mai multor bestseller-uri care vin în ajutorul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi specialiştilor în domeniul resurselor umane, explică în cartea sa, „301 răspunsuri inteligente la întrebări dificile de interviu”, că „a învăţat pe propria piele că trebuie să vii întotdeauna pregătit cu întrebări” la un interviu de angajare.

 

„Un interviu de succes este, simplu spus, o conversaţie productivă. Uneori, în funcţie de personalitatea viitorului tău angajator, această conversaţie poate părea într-o anumită măsură că are o singură direcţie. Pentru aceste situaţii trebuie să mergi pregătit cu un arsenal de întrebări”, scrie Oliver.

Mai jos, o selecţie de cinci întrebări pe care le poţi adresa viitorului angajator pentru a-i atrage atenţia şi pentru a obţine locul de muncă mult dorit.

 

1. Cu ce probleme se confruntă în această perioadă compania dumneavoastră? Ce se face pentru a le rezolva?

Persoana care organizează interviul va avea cu siguranţă o opinie în acest sens. Răspunsul dat îţi poate oferi mai multe detalii despre personalitatea acesteia şi te va ghida către noi întrebări pe care le poţi adresa.

 

2. Ce tip de angajat tinde să aibă succes aici? Care sunt calităţile cele mai importate pentru a avansa în companie?

Această întrebare îi arată recruiterului că eşti interesat de viitorul tău în companie. Voi afla, totodată, dacă ai calităţile potrivite pentru a ocupa poziţia vacantă.

 

3. Cine va fi şeful meu direct? Care este ordinea ierarhică?

Întrebările legate de structura de organizare internă a companiei şi de atribuţiile pe care trebuie să le îndeplineşti te pot ajuta să te poziţionezi în faţa angajatorului drept „candidatul perfect”.

Dacă vei avea mai mulţi şefi este importat să înţelegi ierarhia lor. Dacă vei conduce un grup de persoane, este o idee bună să încerci să te întâlneşti cu ele.

 

 


Sursă: YouTube

 

 

4. Cine se implică în noile afaceri ale companiei? Există o echipă care are acest rol sau sunt delegaţi diferiţi angajaţi din echipe diverse în funcţie de afacerea de care compania este interesată?

Angajaţii cei mai bine văzuţi în companie sunt, de obicei, foarte implicaţi în noile afaceri ale acesteia. Dacă pui respectiva întrebare vei sugera recruiterului că ai putea fi un angajat de top.

 

5. Cred că este destul de clar că îmi va face plăcere să lucrez pentru dumneavoastră. Aşa că aş vrea să ştiu, care sunt următorii paşi pe care trebuie să îi urmez?

Dacă angajatorul mai are unele întrebări sau nelămuriri legate de tine în acest moment îţi va spune.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here