Veolia: triplă alianţă pentru economii de costuri, randament superior şi protecţia mediului

Reprezentanţii a doua capitale împărtăşesc soluţia găsită de Veolia pentru sistemele centralizate. Operatorul sistemului de termoficare ieşean a încheiat acorduri cu omologii din Chişinău şi Bucureşti, ţinta principal fiind impunerea sistemului de contorizare individual. Acest lucru va aduce clienţilor independenţă 100% faţă de vecini, posibilitatea reglării individuale a consumului şi realizarea de economii de energie şi, prin urmare, de costuri.

 

Parteneriatul recent încheiat cu Termoelectrica SA Chişinău se va transforma într-unul tripartit, prin alăturarea RADET Bucureşti.

 

Scop: realizarea obiectivelor comune

Cel mai mare operator de termoficare din această regiune a Europei împărtăşeşte obiectivele principale pe care şi le propun Iaşul şi Chişinăul: o noua abordare a relaţiei cu clienţii printr-o comunicare constructivă cu aceştia şi prin acţiuni concrete, pornind direct de la solicitările lor, creşterea permanentă a eficienţei termoficării centralizate şi implementarea de soluţii moderne şi durabile în interesul consumatorilor finali.

În acest sens, săptămâna trecută a avut loc o reuniune de lucru între echipele Veolia (Alexandru Teleru – director general şi Ana-Maria Icătoiu – director comercial şi de comunicarea, ambii din partea Veolia Energie Iaşi, Cristina Cremenescu – manager al relaţiei cu autorităţile de reglementare din partea Veolia Energie Romania) şi RADET Bucureşti (Gabriel Dumitraşcu – preşedinte al Consiliului de Administratie, Valentin Viţalariu – director general, Adrian Bucur – director tehnic).

Cele doua echipe au trecut în revistă câteva subiecte importante pentru care se doreşte identificarea unor soluţii comune.

 

Confruntările de idei şi soluţiile găsite au avut ca scop îmbunătăţirea activităţii Veolia şi RADET

Rezolvarea contorizării individuale

Directorul comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi, Ana-Maria Icătoiu, a declarat că tema reuniunii a fost legată de realizarea contorizării individuale a consumului de apă caldă şi căldură. „Este vorba, în principal, despre modalităţile posibile de generalizare la nivel naţional a contorizării individuale a consumului de apă caldă şi căldură, cu configurarea pe orizontală a instalaţiilor de energie termică din apartamente, în condiţiile în care ambele companii consideră că această soluţie tehnică reprezintă cel mai potrivit răspuns pe care un operator de termoficare performant îl poate da clienţilor săi care doresc descentralizare în sistem centralizat, adică independenţă 100% faţă de vecini, posibilitatea reglării individuale a consumului, realizarea de economii de energie şi, prin urmare, de costuri“, spune Ana-Maria Icătoiu.

În perioada imediat următoare se vor forma echipe de lucru comune Iaşi – Chişinău – Bucureşti pentru împărtăşirea bunelor practici pe diferite teme

din activitatea companiilor.

 

Reglementări privind furnizarea de servicii publice

În acelaşi scop, echipa Veolia s-a întâlnit cu Doru Ciocan, preşedintele Autorităţii de Reglementare pentru Servicii Publice (ANRSC). „Discuţiile s-au axat pe evoluţiile legislative şi de reglementare necesare normalizării prevederilor referitoare la furnizarea de servicii publice la un înalt grad de calitate şi continuitate, pornind de la experienţa ultimilor ani şi, în special, de la nevoile şi solicitările beneficiarilor acestor servicii esenţiale pentru comunitate“, a declarat directorul comercial al Veolia Iaşi.

În ceea ce priveşte energia termică, preşedintele ANRSC a apreciat pozitiv acţiunile realizate de Veolia la Iaşi în ultimii patru ani, considerând că termoficarea centralizată din acest municipiu reprezintă un exemplu pozitiv de parteneriat cu autorităţile publice, extrem de puternic în a demonstra că, atât timp cât este gestionat pornind de la clienţi, cu acţiuni făcute pentru clienţi, un sistem centralizat performant este unica soluţie pentru dezvoltarea durabilă a oraşelor.

 

Investiţie majoră în cogenerare

Reprezentanţii Veolia au mai avut o reuniune de lucru, extrem de utilă, cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei, Corina Popescu, cu care au discutat aspecte legate de condiţiile necesare realizării de noi investiţii în cogenerarea de înaltă eficienţă. În prezent, echipa Veolia are în faza finală de studiu tehnic o investiţie majoră la Iaşi ce priveşte instalarea de echipamente performante pentru a produce în cogenerare, şi pe timpul verii, energie termică şi electricitate. „Cogenerarea de înaltă eficienţă este sprijinită puternic de Comisia Europeană, fiind soluţia tehnică cea mai potrivită pentru producerea de energie termică respectând standardele de eficienţă energetică şi de protecţie a mediului înconjurător“, a precizat directorul comercial al Veolia Iaşi.

 

 Școala Sanitară este în mâinile calde ale Veolia

Şcoală ce a ales Veolia: randament mai mare, costuri mai mici

Sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Iaşi se extinde încă o dată, prin racordarea Şcolii Postliceale Sanitare de Stat „Grigore Ghica Vodă”. Economiile de costuri, calitatea şi continuitatea în furnizarea apei calde şi a căldurii, precum şi siguranţa în funcţionare sunt principalele argumente pentru care conducerea instituţiei a hotărât să renunţe la încălzirea individual, alimentată de gaze naturale, şi să treacă la sistemul centralizat. „Vom folosi un modul termic individual, complet automatizat, ai cărui parametri vor fi monitorizaţi non-stop în Dispeceratul Veolia. Modulul termic va asigura clientului independenţă 100% în ceea ce priveşte pornirea şi oprirea încălzirii, dar şi eficienţă energetică şi optimizarea consumului în funcţie de necesităţi. Randamentul de producere a energiei termice creşte cu 16% faţă de sursa actuală, iar economiile de costuri, faţă de soluţia pe gaze naturale, ajung la 29% din factura anuală, adică aproape 26.000 lei, cu TVA“, a menţionat Icătoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here