Veninul de păianjen, folosit în crearea unei noi clase de analgezice

O nouă clasă de analgezice ar putea fi lansată în viitorul apropiat. Oamenii de ştiinţă au identificat în compoziţia chimică a veninului de păianjen şapte compuşi ce blochează o etapă esenţială în capacitatea organismului uman de a transmite spre creier semnale asociate cu senzaţia de durere, informează Reuters.

Studiul a fost realizat prin analizarea a 206 specii de păianjeni.

„Un compus care este capabil să blocheze canalele Nav1.7 (ale durerii) prezintă un interes deosebit”, a declarat Glenn King, profesor la Universitatea Queensland din Australia, coordonatorul studiului.

Studii anterioare au descoperit o rezistenţă deosebită la durere în rândul persoanelor lipsite de canalele Nav1.7, graţie unei mutaţii genetice naturale, aşadar blocarea acelei căi de transmitere a durerii ar avea potenţialul de a elimina această senzaţie şi în cazul persoanelor înzestrate cu canale senzoriale obişnuite.

O persoană din cinci suferă pe plan mondial de dureri cronice, iar tratamentele actuale eşuează adeseori în obiectivul lor de a oferi pacienţilor un efect calmant pe termen lung.

Durerile cronice generează cheltuieli medicale estimate la 600 de milioane de dolari doar în Statele Unite ale Americii.

Studiul a fost publicat în British Journal of Pharmacology.

 

 

 

 

 

 

Sursa: antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here