Un tânăr de 17 ani din Iași a murit într-o tabără de vară a UAIC! Infarct după ce a consumat energizante și țigări

Un elev de numai 17 ani din Iași a murit după ce a consumat mai multe băuturi energizante și pachete de țigări. Tânărul era cazat într-un cămin al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și participa la o tabără de vară a instituției de învățământ superior. 

Un elev în vârstă de numai 17 ani a murit noaptea trecută în Iași. Tânărul era venit la o şcoală de vară a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și era cazat într-unul din căminele instituției de învățământ. Băiatul a consumat mai multe doze de băuturi energizante și a fumat două pachete de țigări. El s-a prăbușit noaptea în somn, acuzând dureri mari în piept.

Diana Cimpoeşu, șeful UPU SMURD Iași, a menționat că a fost primită o solicitare prin Serviciul de Urgenţe 112 pentru un băiat care a suferit un infarct.

Un apel prin 112 ne-a anunţat despre un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A fost acolo echipajul de terapie intensivă SMURD, care a găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student de la Facultatea de Geografie, un lucru foarte corect făcut de acel tânăr. S-a continuat resuscitarea avansată, pacientul fiind în fibrilaţie ventriculară iniţial de stop cardio-respirator, ulterior asistolă„, a spus dr. Diana Cimpoeşu.

Băiatul a fost resuscitat în zadar

În ciuda manevrelor de resuscitare, băiatul nu a mai putut fi salvat. „S-a declarat decesul, s-a anunţat Poliţia, iar cazul va fi evaluat post-mortem de către IML. Din anamneză, din declaraţiile colegilor care se aflau la locul intervenţiei, pentru că întotdeauna căutăm cauze potenţial reversibile ale stopului cardio-respirator astfel încât să putem face şi un tratament etiologic în timpul resuscitării, s-a evidenţiat că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ patru doze, şi fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări„, a mai spus Diana Cimpoeşu

1 COMENTARIU

  1. „Băiatul a fost resuscitat în zadar”
    A resuscita – „A reda funcțiile vitale ale organismului, a repune în funcțiune inima sau respirația oprite, a readuce în simțiri, a face să-și revină.”
    Nu cred ca formularea din articol e corectă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here