Tragedie în Alpi. Boala misterioasă de care suferea Andreas Lubitz. Copilotul era tratat, dar NU pentru depresie

Spitalul german care îl trata pe Andreas Lubitz pentru o afecţiune nedezvăluită a predat fişa medicală a copilotului procurorilor din oraşul Dusseldorf. Aceasta înseamnă că se va lămuri, în sfârşit, de ce anume suferea copilotul.

Unitatea medicală confirmase că l-a tratat în ultimele săptămâni, dar NU pentru depresie.

În nişte imagini apărute luni, filmate în urmă cu 10 ani la un zbor de antrenament la clubul de planorism, apare un Andreas destins şi în mod clar pasionat de ceea ce făcea. Jurnaliştii germani au făcut rost şi de fotografii cu viitorul copilot pe când era un băieţel vesel, apoi, un adolescent zâmbitor.

O stewardesă, fostă iubită a lui Andreas Lubitz, a mărturisit că a încheiat relaţia cu el pentru că şi-a dat seama că are probleme psihice serioase. Presa speculează că şi partenera – să-i spunem – „oficială”, o profesoară, hotărâse să se despartă de el, chiar dacă abia aflase că îi poartă copilul.

Ziarele spun că Lubitz risca să-şi piardă brevetul de pilot şi din cauza problemelor oftalmologice – o presupusă dezlipire de reţină şi capacitatea vizuală redusă la doar 30 la sută. Procurorii nu au găsit însă dovezi ale niciunei boli fizice.

Christoph Kumpa, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Dusseldorf: „Am găsit documente medicale care nu arata nicio boală fizică.”

Apar însă detalii despre episodul depresiv pe care l-a suferit în urmă cu şase ani şi din cauza căruia şi-a întrerupt pregătirea de pilot la Germanwings. Acesta fusese mult mai grav decât s-a crezut până acum.

Christoph Kumpa, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Dusseldorf: „A urmat tratament la psihoterapie, pentru că a avut „tendinţe sinucigaşe” la acel moment. De atunci şi până la momentul când s-a urcat în avion, a mai mers la consult la câţiva medici şi am găsit dovezi că medicii l-au declarat inapt de muncă şi de zbor.”

La momentul zborului fatidic, Lubitz nu prezenta însă tendinţe sinucigaşe şi nici de agresivitate faţă de alţi oameni, potrivit documentelor medicale găsite la el acasă. Anchetatorii nu ştiu nici acum ce anume l-a determinat pe acesta să se sinucidă şi să ia cu el încă 149 de oameni.

Christoph Kumpa, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Dusseldorf: „Nu am găsit nimic în mediul său personal, familial sau profesional care să ne permită să spunem care a fost motivaţia să.”

Tragedia de marţea trecută a scos la iveală lacunele din testele psihologice pe care le trec în prezent piloţii. Un jurnalist a parcurs şi el un test similar:

Corespondent Sky News: „Am trecut prin sute de întrebări care cercetau felul în care fac faţă stresului şi cum lucrez în echipă. N-a fost însă nicio întrebare punctuală despre relaţiile personale, situaţia financiară ori alte aspecte care m-ar putea afecta profund la nivel personal.”

În satul din Alpi unde s-a prăbuşit avionul, continua pelerinajul rudelor celor morţi în catastrofă. Autorităţile au început să facă un drum prin pădurea deasă, ca echipele de intervenţie să ajungă mai uşor la resturile avionului. Abia după încheierea operaţiunii de recuperare, rudelor li se va îngădui să păşească pe pantele unde cei dragi şi-au găsit sfârşitul.

Sora unei victime din Iran: „Nu ne alina deloc imaginile acestui colţ de Rai şi gândul că acum el e regele Alpilor”.

 

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here