Cluburile de rock din Iasi le numeri pe degetele de la o mana. Rock’n’rolla este unul dintre acestea, iar in acest an sarbatoreste patru ani de la infiintare. Nu o face oricum, ci organizand un festival de rock. O initiativa curajoasa care merita salutata. Despre acest eveniment si despre ce se intampla la Rock’n’rolla aflam de la Tiberiu Carare, unul dintre fondatorii clubului.
- Rock’n’rolla se numara printre putinele cluburi de rock din Iasi. Ce v-a determinat sa abordati aceasta nisa? Cum au fost inceputurile acestui business?
Tiberiu Carare: Ideea acestui proiect am avut-o in urma cu aproximativ 15 ani. Ideea s-a nascut din pasiunea pentru acest gen muzical si din proiecte similare vazute in Europa. Dar, abia in urma cu 4 ani, putem spune ca ”planetele s-au aliniat” si, dupa ce am confruntat ideile cu un bun prieten, respectiv Paul Birzu, gasind locatia potrivita, am decis sa pornim impreuna proiectul Rock’n’Rolla. Este drept ca si unul si celalalt a trebuit sa facem compromisuri legate de gusturile muzicale, de amenajare, de organizare, etc. Important este ca aceste divergente s-au dovedit a fi constructive. De-a lungul timpului, am invatat, ne-am perfectionat si credem ca am creat un loc placut pentru ascultatorii de rock. Si nu numai…
- Care este profilul clientului care va trece pragul?
Tiberiu Carare: Nu exista un profil anume. Clientii vin si revin din mai multe motive. In primul rand, muzica buna aduna oameni frumosi. In al doilea rand, serviciile de calitate oferite de personalul clubului si atmosfera frumoasa creata in fiecare seara, lucruri tot mai rare in cluburile din oras.
- Multi considera ca muzica rock nu mai este la moda. Afacerea dumneavoastra are ”termen de valabilitate”?
Tiberiu Carare: Muzica rock nu a fost niciodata o moda, a fost si ramane pasiune. Nu, atat timp cat vor mai exista ascultatori de muzica rock, si atat timp cat vom mentine un nivel ridicat al serviciilor oferite.
- Anul acesta organizati ROCKaniversary. Despre ce este vorba mai exact? Ce o sa se intample acolo? Ce s-a intamplat anul trecut?
Tiberiu Carare: Rockaniversary 4 ani este modul nostru de a sarbatori rock’n’rolla in al patrulea an de existenta. Ideea mini-festivalului in aer liber ne-a venit anul trecut cand au concertat doua trupe locale, respectiv ”Outstorm” si ”Beaty and the Red” si doua din afara Iasului, ”Roadkill Soda” si ”Coma”. Succesul avut anul trecut ne-a determinat sa fim increzatori ca anul acesta vom putea ridica nivelul. Acest lucru era greu de realizat fara niste parteneri locali.
- Care este pretul biletului si de ce nu intram “moca” ca la concertele din fata Palatului Culturii?
Tiberiu Carare: Pretul abonamentului va fi de 80 lei pentru cele doua zile de festival si 50 de lei pe fiecare zi in parte. Pe langa onarariile trupelor ce vor performa, noi trebuie sa asiguram si alte servicii cum ar fi paza, prim ajutor, salubritate, etc. Consider ca orice eveniment cultural trebuie platit. De exemplu, daca mergi la teatru, film, sau opera, platesti, nu?
- Care este line-up-ul si cum l-ati ales?
Tiberiu Carare: Cezara, prietena noastra, si organizatorul evenimentului, a venit cu niste propuneri de trupe sa putem crea un eveniment de amploare. Discutam despre un total de noua trupe care vor evolua in cele doua zile ale mini-festivalului. Vineri, 17 august, incepand cu ora 17.00, pana la orele 23.00, ii vom vedea si asculta pe Paragon Collapse, Robin and the Backstabbers, OCS si Luna Amara. Sambata ii avem pe Outstorm, Inside, Am fost la munte si mi-a placut, Roadkillsoda si Implant pentru refuz. In fiecare seara, dupa ora 23.00 continuam pe terasa cu afterparty. Sambata, am pregatit un eveniment surpriza pentru cei mici si vom avea Rock Party Junior, un program de activitati dedicate exclusive copiilor, cu vantoare de comori in parc, magicieni, personaje din povesti si multe alte surprize.
- Credeti ca un festival rock va putea vreodata sa umple un stadion in Iasi?
Tiberiu Carare: Nu cred. Daca este sa discutam practic, in primul rand infrastructura stadionului nu permite desfasurarea unui eveniment de anvergura, cu zeci de mii de participanti. Totodata, puterea de cumparare scazuta specifica regiunii si lipsa unei infrastructuri de transport moderne care sa aduca participantii la festival din afara zonei este un alt motiv care ma face sa cred ca in aceste zile nu se poate face un eveniment de anvergura in Iasi.
Andrei Viliche