Un nou caz de exploatare a salariaților la firma milionarului ieșean Cornel Brînză, care administrează mai multe unități de cazare din Moldova. Afaceristul Cornel Brînză s-a ales cu o nouă plângere penală firma acestuia fiind acuzată că a înşelat un angajat, dar și statul cu document false. Mircea Chetroiu a lucrat o vreme la hotelul familiei Brînză, însă a fost concediat după ce s-a certat cu angajatorul. Chetroiu şi-a căutat dreptatea în instanţă, moment în care Brînză l-a reintegrat, iar la dosar au fost depuse state de plată falsificate. Mai mult, patronul l-a detașat pe angajat la o pensiune din Mălini, judeţul Suceava. Cum Chetroiu nu s-a prezentat la Mălini, Brînză l-a concediat iar. În timpul procesului, Brînză i-a cerut înapoi cei 6.000 lei pe care nu i-a plătit niciodatră fostului său angajat. Chetroiu mai are un proces cu Brînză, pe care l-a executat silit cu 30.000 lei, după concediere, sumă contestată de afacerist. Un alt fost angajat i-a făcut lui Cornel Brînză plângere penală pentru fals în acte, dosarul fiind însă îngropat în sertarele Poliţiei.
Cornel Brînză, patronul Con Ted Company s-a ales cu o nouă plângere penală pentru fals în acte pentru că, după ce a concediat un anagajat, au fost fabricate documente care atestau în fals că acesta ar fi fost plătit. Au fost astfel falsificate statele de plată, documentele ieșind la iveală în timpul procesului deschis de către fostul salariat.
Mircea Chetroiu a lucrat în urmă cu mai mulţi ani la hotelul lui Brînză, administrat prin Nedeia SRL, însă după un conflict cu acesta a fost dat afară. Bărbatul a contestat decizia în instanţă, moment care avea să ducă la scandalul lăsat cu plângeri penale, state de plată false şi hărţuire. Chetroiu a plecat de la Brînză la începutul lui 2021, dată la care a început şi procesul între cele două părţi. Bărbatul a lucrat între septembrie 2020 şi februarie 2021 la hotelul în cauză.
Concediat şi reintegrat, în timpul procesului, cu o slujbă la 150 kilometri depărtare
Mircea Chetroiu a lucrat în urmă cu mai mulţi ani la hotelul familiei Brînză, de unde a plecat cu scandal după ce a fost concediat. Chetroiu a contestat însă decizia de concediere în instanţă, ceea ce l-a determinat pe Brînză să îl reintegreze în cadrul firmei sale. Doar că reintegrarea s-a făcut la pensiunea familiei din Mălini, judeţul Suceava. Practic, Chetroiu a fost reintegrat doar „în acte”, Brînză ştiind că v-a scăpa repede de acesta pentru că bărbatul nu ar fi acceptat o slujbă la distanţă atât de mare de domiciliu. Doar că reintegrarea s-a făcut în timpul procesului deschis de Chetroiu, ceea ce a dus la un nou scandal.
„Este vorba despre două lucruri distincte, una este legată de o diurna privind deplasarea mea la Mălini şi una privind reintegrarea. Prima a fost de 300 lei şi a doua de 6.000 lei. M-au dat afară de la hotelul din Iaşi, dar după ce i-am dat în judecată mi-au făcut un nou contract să mă reintegreze. Doar că m-au pus să merg la Mălini, în Suceava, unde au o pensiune, la 180 kilometri. Şi evident că nu m-am dus, că nu aveam cum. Mi-au desfăct iar contractul şi au semnat ei pentru acei 6.000 lei”, a spus Mircea Chetroiu.
În perioada reintegrării apar cei 6.000 lei , despre care Chetroiu arată că nu i-a primit niciodată şi că Brînză a falsificat actele. Este vorba de câteva luni pe care Mircea Chetroiu ar fi trebuit să le lucreze la Mălini.
Cine a semnat în locul fostului angajat
Pentru că ar fi trebuit să ajungă la sute de kilometri distanţă, la o pensiune a familiei, Chetroiu a refuzat să intre în jocul milionarului.
„Au făcut contractul pe un termen, chitanţele le-au dat pe altul. Apăream în Revisal, dar la ANAF nu eram înregistrat. Este aceeaşi problemă caşi la alte persoane care au lucrat acolo. Pe lege nu ai voie să faci reintegrare cât timp e un proces, dar el s-a grăbit. Şi m-a trimis la Mălini. Pentru că nu m-am prezentat a desfăcut contractul , dar a semnat că am primit banii”, a mai spus Mircea Chetroiu.
Astfel, acesta a depus o plângere penală pentru fals în scte, dosarul fiind înregistrat în martie anul trecut la Poliţie. Doar că după aproape un an, Mircea Chetroiu încă nu a primit vreun răspuns.
Cornel Brînză dator vândut fostului angajat
Afaceristul i-a dat lui Chetroiu circa 30.000 lei după concedierea din 2020, raportat la o decizie a instanţei. Practic, fostul angajat şi-a câştigat în instanţă serie de salarii, pe care Brînză le-a „onorat” cu executorul, dar pe care le-a contestat ulterior. Judecătoria Fălticeni a dat un verdict în decembrie 2023, prin care a respins contestaţia făctută de Nedeia SRL. Cu alte cuvinte, Chetroiu trebuie să primească 30.000 lei de pe urma concedierii abuzive, iar Brînză a încercat în timpul procesului să îl reintegreze arătând că i-a plătit 6.000 lei.
„În motivare, petentul invederează că societatea contestatoare doreste de fapt să fie reţinută o altă situaţie decât cea stabilită prin hotărârea pronunţată de Tribunalul Iaşi, susţinând că se încearcă mistificarea adevărului prin state de plată şi chitanţe false, contracte cu semnătură falsă. Menţionează că reintegrarea sa în muncă s-a făcut în timpul litigiului sus menţionat, la 150 km distanta de Iaşi şi nu la acelaşi loc de muncă stabilit de instanţă, la acel moment firma nedorind să comunice cu el, că nu a semnat niciun contract, state de plată şi nici chitanţe şi că nu a primit nicio sumă de bani de la societate”, se arată în decizia instanţei.
Cazuri copiate la indigo
Cazul lui Chetroiu nu este unic. Şi alţi angajaţi s-au trezit în aceeași situație. O expertiză grafologică realizată în cadrul unui dosar penal deschis de către Parchetul de pe lângă Judecătorie, în cazul unui alt fost angajat, confirmă falsurile realizate în cazul a trei state de plată.
„Semnăturile prezentau trasee studiate (nesigure), tremurate, cu întreruperi, caracteristici specifice imitaţiei, conform unei concluzii ale expertizei grafologice. În pofida dovezilor, dosarul a fost ingropat”, se arată în concluziile expertizei garfologice.
Judecătoria Iaşi a constatat că cercetările sunt tergiversate în mod nejustificat, iar judecătorii au obligat pe politişti şi procurori saăfinalizeze ancheta în maxim 6 luni.
Vlad ROTARU
Mui……muieeee …..psd. .sa.mi sugi puuuuula rotaru…hahahasdccv….dabules futeteas….nabukes fraiere…milogule , proastă pula a fost la cur la mata!!!! Păcat ca nu tea avortatat!!! Belimeai belingherul!!!! Fraereeeeee….sa ma pupi în cur , drept în cur !!! Sa ma dai în judecată milogule…. hahahahaaaaa
Bai căcatule, sa nu cumva sa ștergi comentariul, sa vadă cititorii tai cum te gratulez , mancamiai poola….fraiere….ciorbarule….mancai gratis la mine când lucrai la Florin….mare bou ești!!!
Bai boule
Nu-ți mai citește nimeni aberațiile ????
Și nici cel implicat Nu-ți comentează inepțiile????
Ciorbarule ….florin spunea ca tare îți mai place rachiul ….muistule…belimeai belingherul…cultivatule !! Apropo , ce școală ai terminat ??? Tot ca și mazilu ??? La FFFFF ???? Mars la munca bulangiilor!! Pixarii puliii mele!!