Suspiciuni de sabotaj în cazul toxiinfecţiilor alimentare de la şcolile din judeţul Galaţi

Aşa arată laptele distribuit la Pechea
Chiar dacă se pare că la mijloc ar fi greşelile de manipulare a cutiilor cu laptele şcolarului, dar şi condiţiile nu tocmai corecte de livrare şi de depozitare, doctorul Nicolae Bacalbaşa emite şi varianta năucitoare că ar putea exista un sabotaj naţional al programului „Laptele şi cornul”.

Începutul lunii martie a fost marcat la Galaţi de două evenimente neplăcute care au stârnit numeroase controverse. Pe 4, respectiv 10 martie, zeci de elevi din două şcoli gălăţene au ajuns la Urgenţe după ce li s-a făcut rău în timpul orelor.  Toate suspiciunile medicilor au condus spre ideea este că de vină ar fi alimentele alterate distribuite copiilor prin programul naţional „Laptele şi cornul”, iar investigaţiile ulterioare au arătat că laptele stricat este sursa toxiinfecţiilor, scrie Adevărul.

Ambalajul şi şoferul

 În ceea ce priveşte pe cei 19 copii de la Şcoala Gimnazială nr.3 din Pechea, ajunşi la spital pe 4 martie cu vărsături, diaree şi dureri de cap şi de burtă, concluziile anchetei sunt deja relevante.

 

Analizele de laborator au dovedit că laptele suspect (provenind de la fabrica de lapte „Olympus” din Braşov) nu era infestat cu bacterii periculoase pentru sănătate şi nici cu substanţe chimice. De fapt, totul ar fi pornit de la manipularea defectuoasă a cutiilor de lapte, care s-au fisurat în timpul transportului şi/sau al manevrării.

Odată fisurat ambalajul, laptele UHT îşi pierde termenul de garanţie extins şi, dacă este ţinut la temperatura camerei, se alterează în doar o zi, lucru care s-a şi întâmplat în cazul toxiinfecţiei de la Pechea.  Cu alte cuvinte, responsabilitatea pentru îmbolnăvirea copiilor a fost pusă pe seama şoferilor şi manipulanţilor de la firma de distribuţie Mazepa SRL Galaţi, însă ancheta nu se sfârşeşte aici.

 

 

Citește continuarea pe Adevărul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here