Starea bebelușilor internați la Spitalul „Marie Curie”, extrem de gravă. Procurorii deschid dosar penal în cazul micuțului mort

Alertă medicală după ce 13 bebeluşi din Dolj şi Argeş au fost aduşi în ultimele zile la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucureşti cu simptome specifice insuficienţei renale. Unul dintre copii a murit, alţii au nevoie de dializă pentru a putea duce lupta mai departe. Bebeluşii au fost trimişi de medici la Bucureşti după ce ar fi fost infectaţi cu o bacterie periculoasă. DSP Argeş a deschis o anchetă epidemiologică şi a decis ca toţi bebeluşii din Argeş să fie controlaţi de medicii de familie.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş s-a autosesizat şi a deschis dosar pentru ucidere din culpă în cazul bebeluşului din Topoloveni care a murit la spital, din cauza unei infecţii extrem de puternice.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş s-a autosesizat şi a deschis dosar pentru ucidere din culpă în cazul bebeluşului din Topoloveni care a murit la spital, din cauza unei infecţii extrem de puternice.

 

Este posibil ca trupul bebelușului să fie deshumat pentru ca anchetatorii să preleveze probe.

 

De asemenea, a fost dechisă și o acnhetă epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică din Argeș. Astfel, toți medicii de familie au fost mobilizați pentru a face vizite la domiciliu la toți pacienții cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani. Acești vor consulta copiii și vor discuta cu părinții.

 

Misiunea Direcției de Sănătate Publică este una dificilă întrucât copiii care s-au îmbolnăvit proveneau din loccalități diferite. Acum, medicii și anchetatorii încearcă să afle ce au în comun acești copii pentru a determina cum s-au îmbolnăvit. 

 

Starea copiilor de la Marie Curie este destul de gravă. Majoritatea sunt internați la terapie intensivă. Suferă de insuficiență renală, anemie acută și, în cele mai multe dintre cazuri, se înregistrează scăderea numărului de trombocite, care sunt responsabile de coagularea sângelui.

 

Este nevoie de un tratament complex, ce poate dura chiar și 20 de zile.

 

Medicii spun că nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație – un număr atât de mare de copii cu astfel de simptome grave în timp atât de scurt. În mod normal, un asemenea număr de cazuri se înregistrează într-un an.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here