Șeful Omniasig Iași, societate lider național pe segmentul asigurărilor de locuințe, a cerut în instanță demolarea unui bloc cu 56 de apartamente @ Mircea Arsene a pierdut procesul, instanța constatând că autorizația a fost emisă cu respectarea legii @ Concurență neloială: peste drum, pe un teren amplasat la câțiva metri de blocul contestat, Arsene vrea să ridice un alt imobil de locuințe colective @ În paralel, Arsene obținea avize pentru blocul său, dar îl contesta pe cel al vecinului
Cu câteva zile înainte de finalul anului, în a treia zi de Crăciun, Tribunalul Iași a dat sentința în dosarul în care Mircea Arsene, șeful Ominiasig Iași, cerea anularea autorizației de construire și demolarea blocului ridicat de omul de afaceri Aurel Rascenco în zona Cimitirului Evreiesc. Acțiunea a fost introdusă în decembrie 2017 și, după doi ani de procese, instanța constatat că autorizația este legală și a respins solicitarea șefului Omniasig. Judecătorii au ajuns la concluzia că autorizația emisă pentru blocul ridicat în regim 2D+P+6E+M a fost emisă conform legii, în baza unui PUZ valabil încă din 2005.
Arsene face bloc peste drum. A vrut să scape de concurență
În mod curios, șeful regional al companiei lider în asigurarea locuințelor, a cerut demolarea a 56 de apartamente, locuite de familii. Explicația: peste drum de blocul contestat, la o distanță de doar câțiva metri, Mircea Aresene deține un teren pe care intenționează să ridice un bloc de locuințe. De altfel, perioada în care acesta a făcut demersurile pentru anularea autorizației și demolarea blocului, se suprapune cu cea în care a obținut avizele și documentele necesare PUZ. În martie 2018, prin HCL 159 este aprobat PUZ-ul lui Mircea Arsene.
Arsene este omul contradicțiilor: asigură locuințe, vrea să dărâme, dar și să construiască.
Toți contestatarii s-au retras din proces
În 2017, procesul a fost deschis de către mai mulți vecini care dețin imobile în zona Cimitirului Evreiesc. Practic, acțiunea a fost depusă cu un tabel ce conținea semnăturile mai multor persoane. Însă, după câteva termene, aceștia s-au retras iar în proces a rămas doar Mircea Arsene.
Pe de altă parte, proprietarii apartamentelor din blocul contestat iau în calcul deschiderea unui nou proces pentru obținerea de daune de la contestatarul Mircea Arsene.