Salubris a umflat cu 14.000 de euro facturile locatarilor din cartierul Green Park. Directorul Neculau: „Nu mă interesează ce spun ei!”

Prin intermediul unui executor judecătoresc, Salubris a pus poprire pe conturile Asociației de Proprietari Green Park, deși facturile erau achitate încă de cu opt luni în urmă @ 67.888 lei este suma pentru care s-a dispus executarea silită @ Chiar dacă executorul a recunoscut că nu aceasta este valoarea reală a datoriei, pretinde de la Asociația de proprietari „onorariul” de aproximativ 1.500 euro @ „Datoria reală pentru care se putea trece la executare silită era de doar 700 lei”, arată Irinel Bucur, președintele Asociației de Proprietari @ „Nu mă interesează ce spun ei. Un judecător a încuviințat executarea silită”, este replica lui Cătălin Neculau, directorul Salubris SA

Salubris a reușit să pună poprire pe conturile Asociației de Proprietari Green Park pentru o datorie 67.888 lei, echivalentul a peste 13.800 euro, sumă care ar reprezenta valoarea facturilor neachitate către operatorul de salubritate.

Președintele Asociației de Proprietari Green Park, Irinel Bucur, susține însă că acțiunea Salubris este abuzivă și că șefii companiei au indus în eroare atât executorul judecătoresc cât și instanța care a aprobat înființarea popririi. Bucur demonstrează că unele facturi pentru care s-a cerut executarea silită sunt achitate încă din urmă cu 8 luni, fapt confirmat și pe contul electronic folosit de clienții Salubrius.

„Surpriza a fost maximă când am văzut că Salubris, prin executor judecătoresc, a transmis către Judecătorie o serie de facturi ca figurând neplătite, în realitate acestea fiind achitate chiar și de 8 luni de zile. Așadar, nu se poate invoca faptul că nu au apucat să opereze plăți ci pur și simplu au făcut acest abuz, pe de o parte și au indus în eroare organele judiciare, pe de altă parte, în mod voit, blocând sume de bani și crescând comisionul executorului, în mod artificial, comision ce e calculat la procent din suma de recuperat”, a arătat Bucur.

Asociația de Proprietari Green Park a contestat sentința prin care s-a dispus executarea silită, un prim termen al procesului fiind stabilit pe 27 august.

Suma care trebuia executată: 700 lei

La mijlocul lunii iulie, executorul judecătoresc a solicitat instanței aprobarea executării silite a Asociației de Proprietari Green Park prin înființarea popririi pentru suma de 67.888 lei. Pe 9 august, Judecătoria Iași a încuviințat executarea silită pentru suma de 60.682 lei, reprezentând facturi neachitate și 7.206 lei, reprezentând cheltuieli de executare. După instituirea popririi, președintele asociației de proprietari l-a contactat pe executor arătând că datoria reală este cu totul alta. Însă, asta nu a schimbat cu mult datele problemei.

„Dacă dăm jos penalitățile din facturi, suma care nu fusese achitată era de aproximativ 700 lei și pe aceasta avea Salubris dreptul să o execute. Așadar, au executat și blocat o suma de 67.888,37 lei, sumă ce include comisionul executorului de 7.206,35 lei, când aveau dreptul să execute doar suma de aproximativ 700 lei.

S-a luat legătura cu executorul, acesta ridicând poprirea de 67.888 lei și punând una noua pentru suma de 2.577,13 plus tot comisionul său de 7.206 lei. O absurditate de altfel, comisionul acesta fiind în sarcina celui ce a generat ilegalitatea și anume Salubris care a indus executorul în eroare, acesta solicitând instanței să încuviințeze o executare complet eronat! Suma de aproximativ 9.700 lei a fost luată din contul asociației pentru o datorie de 700 lei, datorie asupra căreia aveau dreptul să execute în acest mod”, a mai arătat Bucur.

Șeful Salubris: „A fost legal, judecătorul verifică fiecare factură”

De cealaltă  parte, directorul Salubris SA susține că procedura de executare silită a fost una legală și că datoria pe care o înregistrează Asociația de Proprietari Green Park este reală.

„Nu mă interesează ce spun ei. Executarea silită nu o face Salubris. Eu vă spun ce zice judecătorul. Pentru recuperarea unei datorii noi ne adresăm unui executor judecătoresc, care la rândul său cere încuviințarea instanței. Judecătorul verifică fiecare factură. După ce face toate aceste verificări, decide”, a declarat Cătălin Neculau, directorul Salubris SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here