Rezultate slabe la Titularizare. Candidații au picat pe capete

Rezulate slabe la examenul de titularizare de anul acesta. În mai multe judeţe din ţară mai mult de jumătate dintre participanţi nu a reușit să obţină media 7 la examenul de titularizare, necesară pentru a obţine un post.

 

Rata notelor mai mari sau egale cu 7, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 44,43%, anunţă Ministerul Educaţiei. Procentul este mai mare decât cel din 2015, care a fost de 37,55%.

 

Potrivit datelor furnizare de minister, 83 de candidaţi (0,41 la sută) au obţinut nota 10, 8.858 de candidaţi (44,01 la sută) au obţinut note între 7 şi 9,99, iar 6.971 de candidaţi (34,64 la sută) – note între 5 şi 6,99. Alţi 4.213 participanţi (20,93 la sută) s-au situat pe segmentul de note cuprins între 1 şi 4,99. Un număr de 18 candidaţi au obţinut nota 1, scrie News.ro.

 

Mai mult de un sfert dintre candidaţii care au susţinut examenul de titularizare în judeţul Buzău au note sub 5, în timp ce peste 36% din profesori au reuşit să ia note peste 7, procentul fiind mai mic decât cel de anul trecut. În acest județ, 409 cadre didactice au participat la examen.

 

Situația este dezastruoasă și în Arad, unde aproape jumătate dintre profesorii nu au reușit să obţină media 7 la examenul de titularizare, iar un sfert dintre cei care au susţinut examenul nu au luat media 5 şi nu pot fi suplinitori, mulţi având medii de 1. De asemenea, în judeţul Arad nu a existat nicio medie de 10 la acest examen, ci doar o notă de 10 la proba scrisă.

 

În Sibiu, un număr de 97 de profesori dintre cei 438 care au susţinut examenul de titularizare au reuşit să obţină minimum 7, iar peste 80% din candidaţi luând note peste 5.

 

În Constanța, aproape jumătate dintre profesorii care au susţinut examenul de titularizare au luat note între 7 şi 10, ceea ce înseamnă că pot obţine un post de titular, iar 84% din candidaţi au reuşit să ia note peste 5, cu aproximativ zece procente mai mult faţă de anul trecut.

 

La proba scrisă pentru titularizarea în învăţământul preuniversitar s-au prezentat 22.866 de candidaţi. 2.630 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 26 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă, iar lucrările a 11 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei, mai spune Ministerul Educaţiei.

 

Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în cursul zilelor de miercuri, respectiv joi, până la ora 15.00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro  în data de 3 august.

 

(Sursa: libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here