REȚETĂ pentru drob de miel în aluat fraged

Cei mai răsfăţaţi oameni din lume se vor simţi invitaţii tăi la masa de Paşti când vor mânca din acest drob de miel în aluat fraged. Nu uita şi de un pahar de vin roşu, care sigur se potriveşte cu acest preparat!

Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 50 ml apă caldă
  • 1 ou
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • 1 kg măruntaie de miel
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 cepe uscate
  • 10 ouă
  • 2 linguri ulei
  • mărar
  • pătrunjel
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper

Drob de miel în aluat fraged – Cum se prepară
Se amestecă făina cu oul, untul, apa caldă şi un praf de sare. Se obţine un aluat mai tare, care se dă la rece. Măruntaiele se spală şi se pun la fiert în apă cât să le acopere, se adaugă sare, boabele de piper şi foile de dafin. Se lasă să fiarbă la foc mic 20-30 de minute, după care se scurg şi se lasă la răcit. Se trec împreună cu ceapa uscată prin maşina de tocat şi se amestecă cu ceapa verde tăiată mărunt. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, şase ouă crude şi se condimentează cu sare şi piper. Cele patru ouă rămase se fierb tari şi se curăţă.

Se întinde o foaie din aluat şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se pune compoziţia de măruntaie peste foaie şi se aşază pe mijloc, în şir, ouăle fierte. Se rulează, se unge cu cele două gălbenuşuri bătute şi se dă la cuptor pentru o oră, la foc mic.

 

 

(Sursa: clickpoftabuna.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here