Recomandarea SEDCOM LIBRIS: REGINA ROȘIE – Philippa Gregory, Editura POLIROM

Regina roșie (2010), al doilea roman din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze, îmbogățește galeria de femei puternice și influente creată de Philippa Gregory cu o figură emblematică pentru istoria Angliei: lady Margaret Beaufort, femeia ale cărei ambiție, inteligență și curaj au dus la întemeierea dinastiei Tudor. Romanul urmărește cu fidelitate destinul ei schimbator și transformarea sa uluitoare dintr-o tînără inocentă și pioasă de nouă ani, silită să se supună fără proteste dorințelor familiei pentru a încheia o căsătorie lipsită de iubire, într-o curteană abilă și hotărîtă. Ea nu se dă în lături de la cele mai primejdioase uneltiri, de la cele mai îndoielnice alianțe sau cele mai avantajoase căsătorii pentru a-și vedea împlinit visul cel mai fierbinte: acela de a-sș vedea fiul pe tronul Angliei. Philippa Gregory zugrăvește în culori vii perioada adolescenței și maturității sale într-o Anglie sfîșată de rivalitățile dintre Casa de Lancaster și Casa de York și devastată de batăliile sîngeroase din Războiul celor Două Roze.

           

Volumul este editat de Editura POLIROM  si poate fi cumpărat din librăriile  SEDCOM LIBRIS și online, de pe site-ul www.sedcom.ro.

 

„Regina roșie este un roman scris cu o mînă sigură, pitoresc, convingător, presărat de conflicte, trădare și manevre politice. La fel ca Margaret Beaufort, Gregory își lasă în urmă numeroșii imitatori prin forța inegalabilă a energiei, concentrării și execuției desăvîrșite.” (Publishers Weekly)

Povestea are o intensitate și un suspans care, îmbinate cu cercetarea istorică minuțioasă tipică romanelor Philippei Gregory, readuc la viață secolul al XV-lea… Regina roșie este o evocare vie și captivantă a unei perioade frămîntate.” (Daily Express)

„Împletirea firească și pe deplin credibilă dintre personal și istoric este fără îndoială motivul pentru care o citim de la bun început pe Philippa Gregory. Dar coloana vertebrală a acestei cărți este manipularea peronajului central, modul în care scriitoarea îl conduce de la ipostaza de eroină la cea de anti-eroină, menținîndu-l la fel de incitant pe parcusul întregului roman.” (The Times)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here