Ratezi în fiecare dimineaţă micul dejun? Uite ce se întâmplă în creierul tău!

Cercetătorii au descoperit faptul că persoanele care sar peste micul dejun suferă modificări la nivel cerebral şi au tendinţa de a mânca mai nesănătos la următoarea masă.

În cadrul studiului au fost scanate creierele mai multor persoane care obişnuiesc să sară peste micul dejun, pentru a descoperi de ce se îngraşă.

Atunci când nu mâncau micul dejun, voluntarii aveau tendinţa de a mânca cu 20% mai mult decât atunci când nu săreau peste masă de dimineaţă”, a declarat Tony Goldstone, coordonatorul studiului. Scanarea creierului a semnalat modificarea activităţii în zona cortexului orbitofrontal (situată deasupra ochilor), în special ca răspuns la alimente bogate în calorii. “Credem că acest lucru are legătură cu stimulii plăcerii şi cu senzaţia de recompensare după o perioadă de înfometare. Cu cât îţi place mâncarea pe care o consumi, cu atât mai activ devine cortexul orbitofrontal, cerând mai mult. În momentul în care voluntarii îşi închipuiau că mâncarea nu este gustoasă, activitatea din cortexul orbitofrontal scădea”, explica Goldstone.

Descoperirea cercetătorilor de la Imperial College London poate constitui un punct de plecare în curele de slăbire. Înlocuind senzaţia de plăcere cu un sentiment negativ pentru anumite alimente, se poate diminua activitatea cortexului orbitofrontal care stimulează organismul să mănânce alimente bogate în calorii, şi în acest fel se reduce numărul de calorii consumate.

 

 

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here