Raportul care dezvăluie detalii cutremurătoare despre personalitatea lui Hitler

Hitler este, cu siguranță, unul dintre cele mai controversate personaje din istorie, iar detalii neștiute despre viața dictatorului nazist ies abia acum la iveală.

 

Un raport despre personalitatea tiranului, întocmit de psihologul american și profesor la Harvard Henry Murray, a fost abia acum publicat, scrie Business Insider.

În 1943, lui Murray i s-a cerut de către Biroul de Servicii Strategice, un precursor al CIA, să studieze personalitatea lui Adolf Hitler, pentru a încerca să se prevadă comportamentul dictatorului nazist.

În raportul său 229 de pagini, „Personalitatea lui Adolf Hitler”, Murray îl descria pe Hitler ca un paranoic, o „epavă totală” care este „incapabilă de relații umane normale”.

„Este imposibil să așteptăm o urmă de milă sau de comportament uman de la Hitler”, scria Murray.

 

După o copilărie frustrantă, Hitler s-a simțit obligat să-și exercite poziția dominantă

Hitler suferea de sentimente de inferioritate din copilărie, când era un băiat mic, firav și bolnăvicios. El a refuzat să meargă la școală pentru că îi era rușine că este un elev mult mai slab în comparație cu colegii săi de clasă. Mama lui i-a făcut pe plac, permițându-i să nu meargă la ore.

„El nu a făcut vreodată o lucrare manuală, nu a făcut vreun sport și a fost refuzat pentru că era total nepotrivit pentru serviciul militar austriac”, se mai arată în raport.

Hitler a trecut peste frustrările sale venerând „puterea brută, forța fizică, dominația nemiloasă și cuceririle militare”. Chiar și când venea vorba de sex, Hitler a fost descris ca un „masochist cu drepturi depline”, care își abuza și umilea partenerele.

 

O mare parte din furia lui provine de la un complex Oedip sever

În copilărie, Hitler a suferit de complexul Oedip (iubirea de mamă și ura tatălui), pe care l-a dezvoltat după ce și-a văzut, din greșeală, părinții în timp ce făceau sex, se mai arată în raport.

Hitler era subordonat și respectuos cu tatăl său, însă îl privea ca pe un inamic care a condus familia „cu severitate tiranică și nedreptate”. Potrivit raportului, Hitler era invidios pe puterea masculină a tatălui său și visa să îl umilească, pentru „a salva onoarea pierdută a mamei sale”.

La vârsta de 16 ani, Hitler nu prezenta nicio formă de ambiție sau spirit de competiție, pentru că tatăl său a murit și nu descoperise încă un nou inamic.

 

Se simțea frecvent emasculat

Încă o lovitură pentru masculinitatea lui Hitler era aceea că nu putea „consuma în mod normal un act sexual”. “Pentru că nu putea să-și demonstreze bărbăția în fața femeilor, a decis să compenseze cumva și să își demonstreze puterea în fața lumii întregi”.

Hitler a avut mai mulți parteneri sexuali, dar în cele din urmă s-a căsătorit cu amanta sa, Eva Braun, cu o zi înainte să se sinucidă amândoi în buncărul dictatorului din Berlin.

Chiar și la apogeul puterii sale, dictatorul suferea de prăbușiri emoționale frecvente. Murray a prezentat și etapele prin care trecea Hitler, de la disperare până la decizie fermă.

 

Prima etapă începea cu o izbucnire emoțională, acces de furie, indignare și se încheia cu lacrimi și autocompătimire. Urma o perioadă de inerție, epuizare, melancolie și indecizie. În a treia fază, Hitler avea coșmaruri îngrozitoare. Urmau câteva ore de recuperare și, în cele din urmă, Hitler lua decizii ferme și crude. Evoluția celor cinci etape putea dura de la 24 de ore până la mai multe săptămâni, arată raportul.

 

Hitler se mândrea cu „sângele german pur, neamestecat și necorupt”, pe care el îl asocia cu aristocrația și frumusețea, conform lui Murray, care oferă și o explicație a disprețului lui Hitler pentru sângele amestecat: Când avea 12 ani, Hitler a încercat un experiment sexual cu o fetiță, iar mai târziu, el pare să fi dezvoltat syphilophobia, o teamă de contaminare a sângelui prin contact cu o femeie. Murray spune că Hitler vedea relațiile sexuale ca pe ceva foarte murdar.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here