Prunea şi Ionuț Chirilă „au dat la pace“. CSMS a renunţat la procesul cu fostul antrenor al Iașului

Despărţirea dintre Clubul Sportiv Municipal Studenţesc (CSMS) Iaşi şi antrenorul Ionuţ Chirilă s-a lăsat cu un proces, ce ar fi putut să ducă la dezafilierea grupării ieşene. Totuşi, reprezentanţii echipei de fotbal CSMS au renunţat la litigiul aflat pe rolul Tribunalului ieşean.

 

După ce şefii echipei din Copou au renunţat la serviciile antrenorului Ionuţ Chirilă, pe 8 octombrie, tehnicianul s-a adresat comisiilor abilitate şi a cerut plata sumei de 50.000 de euro, adică valoarea contractului rămas de achitat până la finalul înţelegerii. Comisia Federală i-a dat câştig de cauză antrenorului, iar gruparea ieşeană nu a atacat decizia.

 

Un proces în instanţele civile

Ieşenii s-au întors împotriva lui Ionuţ Chirilă pe cale judecătorească, acţionându-l în instanţă şi solicitându-le magistraţilor din cadrul Tribunalului Judeţean să constate inexistenţa dreptului tehnicianului de a contesta decizia nr. 813, de pe data de 9 octombrie 2014, privind încetarea contractului individual de muncă.

Mai mult, şefii clubului din Copou le-au cerut magistraţilor să constate competenţa exclusivă a instanţei respective de a soluţiona orice litigiu izvorât din respectivul contract de muncă, încheiat între CSMS şi Ionuţ Chirilă, dar şi obligarea tehnicianului la plata cheltuielilor de judecată.

 

„Criteriile de performanţă nu au fost îndeplinite“

Preşedintele executiv al CSMS, Florin Prunea, a precizat în cererea adresată magistraţilor ieşeni că gruparea din dealul Copoului a încheiat contractul cu Ionuţ Chirilă pe data de 28 august 2014. Obiectul contractului îl reprezenta prestarea de servicii de către Chirilă, din postura de antrenor principal al echipei de fotbal ieşene.

„Pe 9 octombrie, CSMS a emis decizia de încetare a contractului de muncă, având în vedere rezultatele nesatisfăcătoare ale echipei de fotbal, dar şi clasarea acesteia pe ultima poziţie a clasamentului Ligii I. De asemenea, hotărârea a fost motivată şi de faptul că obiectivele de performanţă stabilite prin contractul individual de muncă nu au fost duse la îndeplinire de către angajat“, a menţionat Prunea.

El a adăugat că decizia i-a fost adusă la cunoştinţă antrenorului, care a şi primit un exemplar al hotărârii. „CSMS a inclus în decizia respectivă şi termenul în care ea putea fi contestată la instanţa competentă: 30 de zile de la comunicare, la Tribunalul Iaşi. De pe 9 octombrie, până pe 9 noiembrie, fostul angajat nu şi-a exercitat dreptul de a contesta decizia“, a menţionat preşedintele executiv al CSMS Iaşi.

 

S-au răzgândit

La scurt timp după despărţirea de Chirilă, Florin Prunea declara că nu se pune problema vreunui proces, pentru că „trebuie să învăţăm să respectăm contractele antrenorilor“.

„Ne-am dat mâna cu Ionuţ Chirilă. I-am mulţumit, chiar dacă rezultatele nu au fost cele aşteptate, dar a fost o despărţire civilizată. Trebuie să învăţăm să respectăm contractele antrenorilor, jucătorilor! Am reziliat, dar amiabil. Consiliul Director a avut o discuţie cu Ionuţ şi fiecare merge pe drumul lui. Nu cred că va fi niciun proces. Regulamentele sunt destul de clare, trebuie să îi plătim drepturile financiare în continuare, până în momentul în care îşi va găsi un alt angajament“, a menţionat Florin Prunea.

 

În schimb, avocatul antrenorului, Robert Roşu, a precizat că este convins că acţiunea înaintată de ieşeni nu are sorţi de izbândă şi că gruparea din Copou va fi nevoită să-i achite acestuia suma de 50.000 de euro, plus dobânzile aferente întârzierilor.

 

„Noi am câştigat la Federaţie şi a expirat şi termenul căii de atac. În aceste condiţii, Iaşul trebuie să-i plătească lui Ionuţ Chirilă suma de 50.000 de euro, aferentă perioadei rămase până la expirarea contractului“, a spus avocatul.

 

Robert Roşu a mai avertizat gruparea ieşeană că riscă să fie dezafiliată, la fel cum s-a întâmplat în cazul Universităţii Craiova. „În contractul dintre CSMS Iaşi şi Ionuţ Chirilă există o clauză care prevede că, în caz de litigiu, cele două părţi se vor adresa comisiilor sportive abilitate. Cei de la Iaşi au ales calea judecătorească şi echipa riscă să fie dezafiliată! Cel mai bun exemplu este cel al Universităţii Craiova, a lui Adrian Mititelu, care, după ce a pierdut la comisiile federale în cazul datoriei către antrenorul Victor Piţurcă, a acţionat în instanţele civile atât tehnicianul, cât şi Federaţia Română de Fotbal. În replică, membrii Comitetului Executiv al FRF au votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova, excluderea având la bază faptul că gruparea din Bănie ar fi chemat în instanţă forul fotbalistic“, a subliniat Roşu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here