Probleme financiare pentru fiul lui Ion Solcanu, fostul lider al social-democraților ieșeni. Băncile îi scot averea la mezat

BRD a solicitat Judecătoriei  Iaşi în luna februarie a acestui an învestirea cu formulă executorie a unui contract încheiat cu Bogdan şi Ingrid Solcanu. Instanţa a dat curs bancherilor, iar decizia judecătorilor este fără cale de atac, potrivit informaţiilor din dosar, publicate pe portalul Ministerului Justiţiei, arată „Ziarul de Iași”.

 

Problemele fiului fostului senator cu BRD au început în anul 2012, atunci când banca a început procedurile de executare silită din cauza mai multor contracte de credit şi de garanţie mobiliară garantată care nu au fost achitate. Astfel, în iulie 2013, BRD a scos la licitaţie apartamentul soţilor Bogdan şi Ingrid Solcanu, situat pe strada Arcu, la parterul unui bloc. Locuinţa respectivă avea două camere şi o suprafaţă utilă de 59 de metri pătraţi. Prima licitaţie a avut loc pe 16 septembrie 2013, iar preţul de începere a fost 262.633 lei, fără TVA. Ulterior, apartamentul şi-a găsit şi cumpărător.

„Acesta a fost vândut. Avea chiriaşi acolo care au plecat la acea dată”, a spus fostul senator Ion Solcanu.

Anul trecut, Bogdan Solcanu a intrat şi în vizorul Fiscului. Pentru recuperarea datoriilor către stat, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a demarat atunci în instanţă procedura de validare a popririi pe veniturile acestuia, terţ poprit în acel dosar fiind firma deţinută fiul fostului senator, The Red Point. La finele lui 2014, Bogdan Solcanu a mai primit o lovitură din partea băncilor, de astă dată fiind vorba de Banca Comercială Română.

 

Potrivit anunţului de vânzare urmau a fi scoase la vânzare opt loturi de teren arabil, situate în extravilanul comunei Miroslava, deţinute de familia Solcanu la jumătate din preţul la care au fost evaluate, ca urmare a neprezentării ofertanţilor la precedentele şedinţe de licitaţie.

 

Pe de altă parte, The Red Point, firma lui Bogdan Solcanu, dă semne de viaţă, după ce, la mijlocul anului trecut, o firmă din Capitală îi cerea intrarea în insolvenţă. Între timp, magistraţii de la Tribunalul Iaşi au decis în luna ianuarie a acestui an să amâne luarea unei decizii, acordând termen până pe 7 mai 2015 pentru soluţionarea amiabilă a litigiului.

 

The Red Point este unul din jucătorii importanţi de pe piaţa IT-ului din Iaşi, având în 2013 o cifră de afaceri de 11,3 milioane de lei şi 75 de angajaţi. De-a lungul vremii, potrivit presei locale şi centrale, firma The Red Point SA a fost abonată la contracte din bani publici, cele mai mediatizate fiind cele încheiate cu Societatea Naţională Căile Ferate Române.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here