Proasta cea rea Dăncilă şi idiotul cel bun Juncker

 despre rahatul străinez, care ne tratează de boala balegii băştinaşe 

 

Ne-am făcut iar de rîs, care va să zică, după cum aflăm din diatribele publice ale politicienilor patrioţi şi ale jurnaliştilor serioşi : proasta aia de Teleorman, premiereasa Dăncilă, ne-a compromis din nou în faţa lumii civilizate, ne-reuşind să se întîlnească, la aeroport, în marginea Bucureştilor, cu şeful Uniunii Europene, Jean-Claude Juncker. Iată binefacerile unui sistem curat dictatorial ! Cum nu vii tu, Cioloş, doamne …

După această introducere plină de avînt civic şi euro-atlantic, o să las deoparte ideile primite de-a gata, din vagoanele cu pulpe mentale de pui, re-congelate, şi o să revin la părerile mele de agent, încă necondamnat, al Kremlinului şi al slugilor sale pesedisto-aldeiste. Deci : da, Veorica-premiereasa-minune chiar e o marionetă jalnică, iar Dragnea chiar e un păpuşar ieftior şi iresponsabil, care trebuia de mult să ia drumul lui Adrian Năstase. Doar că aceste lucruri evidente şi grave, plus restul mîlului cancerigen, nu înseamnă, automat, că turma / haita lui Juncker e panaceul chirurgical pe care să-l primim în genunchi, cu mătănii recunoscătoare şi lacrimi de bucurie sfîntă.

Nu, tovarăşi propagandişti sau sărmani propagandizaţi, ăsta nu e un argument din schema sovietică clasică : ” da, americanilor, la noi e dictatură, da’ şi voi omorîţi negri „.  Asta e concluzia unui om care a avut mai toate iluziile pro-occidentale posibile şi care, chiar dacă s-a lecuit de multe dintre ele, crede încă în vechea vorbă a răposatului Churchill : democraţia e cel mai rău sistem posibil, cu excepţia tuturor celorlalte. Şi cu completarea că democraţia germană a generat, prin alegeri, monstruoasa dictatură a lui Hitler.

Da, UE e un rău mult mai mic decît haloimisul nostru semi-tribal și cvasi-mafiotic. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne încolonăm, legaţi la ochi, şi să ne facem că nu vedem derapajele unui mecanism european care dă rateuri, din ce în ce mai des. Ori poate vi se pare că scandalurile financiare în care a fost implicat Juncker, silindu-l să demisioneze din funcţia de premier al Luxemburgului, au fost montate de ” mîna Moscovei ” ? Sau poate credeţi că multele gesturi jenante ale ” sciaticului ” Juncker sînt demne de un şef al UE ?

Soluţia la problemele Romîniei nu sînt idioţi cu papion ca Juncker sau marionete cu cravată ca Iohannis ori Cioloş. Nici parşivi cinici ca Angela Merkel, care se bat în piept cu cărămida solidarităţii europene, iar pe sub masă, ori chiar la vedere, negociază cu Putin. Soluţia sînt acei lideri europeni, din ce în ce mai puţini, care întruchipează spiritul părinţilor fondatori ai Uniunii Europene. Oameni politici de calibrul cancelarului Adenauer, cel care nu trăia cu mult mai luxos decît nemţii ieşiţi din ultimul război mondial. Oameni precum Pierre Beregovoy, premierul francez care s-a sinucis din cauza unui împrumut primit de la un prieten. Da, un împrumut de 300. 000 de euro. Şi s-a sinucis de-adevăratelea, nu ca eroul Adrian Năstase.

Soluţia pentru Romînia poate fi ieşirea presupusei elite civice din tradiţia iluziilor perdante și pedante, de tip Iohannis sau Cioloş, şi construirea unei elite politice neo-paşoptiste. Una reală. Adică o elită compatibilă cu Europa progresistă, dar nu servilă şi nici tranzacţionistă în interes propriu.

Da, nu e deloc uşor, după tuberculoza cancerigenă a dictaturii comuniste. Dar ultimii 28 de ani ne-au arătat că asta e singura cale sănătoasă. Nu primitivii de tip dragno-dăncilic, nici parşivii din tribul iohanniso-cioloşez. Altfel, vom rămîne o semi-colonie, un Congo european, populat cu triburi de albi creştini, care se bat în piept cu ” î ” din ” a „. Fără să vadă că din toată moştenirea latină le-au mai rămas doar nişte vorbe goale şi un coif spart.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here