Primăria Iași scapă uşor-uşor de chiriaşii din BLOCURILE FANTOMĂ

Municipalitatea ieşeană s-a luptat ani buni cu chiriaşii din locuinţele sociale ce nu îşi plăteau obligaţiile la timp sau mai mult distrugeau spaţiul locativ. Printr-o Hotărâre de Consiliu Local s-a găsit o modalitate de responsabilizare a chiriaşilor. Este vorba de chiriaşii din locuinţele sociale, convenabile cât şi blocurile ANL. Astfel, la semnarea contractului sau la prelungirea acestuia, chiriaşii sunt obligaţi să achite un fond de rulment în valoare de 500 de lei.

 

Afectaţi de această decizie sunt chiriaşii care trăiesc de pe o zi pe alta. ”Noi de-abia plătim chiria şi utilităţile. Nu avem aceşti bani să-i dăm. Cu ce? Trăim din alocaţia de handicap şi avem şi copii. Muncim şi noi pe unde apucăm. Nu ştiu ce vom face…”, a spus Marieta, locatar într-un cămin social al Primăriei.

 

În Aleea Decebal, locuinţele sociale sunt devastate de chiriaşi

Se poate plăti şi în rate

Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat (DAPPP) a centralizat situaţia celor 2.300 de contracte încheiate cu chiriaşii. Multe dintre acestea expiră luni, 19 mai. La această dată, cine nu vine cu fondul de rulment nu mai poate locui în apartamentele primăriei.
”Orice asociaţie de proprietari are un fond de rulment. Sunt ţevi de schimbat, de reparat acoperişul blocului. Ca să se execute lucrare în regim de urgenţă trebuie să existe un fond de rulment. Termoservice nu poate să execute lucrările cu propriii bani. Într-adevăr, chiriaşii spun că nu au, dar aceste costuri trebuie recuperate. Va exista şi posibilitatea ca acest fond de rulment să poată fi plătit în mai multe tranşe. Noi avem experienţă negativă cu o parte dintre chiriaşii Primăriei. Sunt semnalate distrugeri ale apartamentelor. Acest fond de rulment este obligatoriu odată cu viitoarele contracte. Multe din acestea expiră pe data de 19 mai”, a declarat Letiţia Palaga, director DAPPP.

 

Citește și Dezvoltatorii au distrus Iaşul pentru 100 de ani. Sub mandatul arhitectului şef Tudor Vericeanu, fiecare a construit cum l-a tăiat capul

 

Cantemir şi Canta pe listă

Primăria are cele mai mari probleme cu chiriaşii din blocurile sociale din Cantemir şi din Canta. De multe ori, aceştia au fost evacuaţi cu jandarmii pentru că au acumulat datorii semnificative la furnizorii de utilităţi. Totodată, chiriaşii menţionaţi trăiau în condiţii inumane, nerespectând nici cele mai simple norme de igienă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here