PLANUL DE ANEXARE a Transnistriei, dezvăluit la Tiraspol de un general KGB

 

Moscova și-a anunțat miercuri 12 martie, la Tiraspol, intențiile în privința Transnistriei, prin vocea generalului KGB, Leonid Reșetnikov, directorul Institutului de Cercetări Strategice din Rusia (RISI). Fost ofițer al KGB, expert în cercetare strategică, Reșetnikov a inaugurat la Tiraspol filiala institutului pe care îl conduce, “Dnestrovskii-Prutskii Țentr” (Centrul Pruto-Nistrean a Institutului) a RISI.
 

În cadrul evenimentului la care a participat conducerea de vârf de la Tiraspol, și o delegație din Găgăuzia (bașcanul, Mihail Formuzal, adjunctul, Valerii Ianioglo, Dmitrii Konstantinov, președintele Consiliului raional și mai mulți reprezentanți ai administrației raionului Ceadâr-Lunga) și mai mulți reprezentanți ai organizațiilor rusești de la Chișinău, generalul Reșetnikov a dezvăluit planul Moscovei pentru Transnistria.

După ce va recunoaște Crimeea, Rusia va recunoaște și Transnistria. Tiraspolul va trebui să organizeze încă un referendum, dar deja pentru alipirea la Federația Rusă. Asta ar permite derularea planului de anexare a Transnistriei la Rusia ca regiune autonomă.

 

Da, noi recunoaștem Transnistria, și ca republică autonomă poate fi alipită la Federația Rusă. Doar așa noi (Federația Rusă n.a) suntem gata și trebuie să protejăm Transnistria ca teritoriul nostru. Altă soluție nu există. În caz contrar noi vom pierde regiunea.

Nu întâmplător, declarația șefului institutului a apărut și pe pagina web a Ministerului de Externe de la Tiraspol.

Ținem să precizăm că de curând (5 martie) la inaugurarea filialei la Celeabensk, Rusia generalul Reșetnikov a dezvăluit evoluția evenimentelor din Ucraina, într-un interviu pentru narodsobor.ru.

 

Trupele pot fi introduse doar în Ucraina de est unde există un pericol de moarte pentru concetățenii noștri, care nu vor să trăiască sub dictatura nazistă. Este vorba de trei, patru regiuni, iar dacă nu vom introduce armata situația din Ucraina ar putea ajunge în Kubani, Belgorod, Voronej (n.r) și chiar mai departe”

N.R – regiunile Rusiei la hotarul cu Ucraina.

Anunțând și ea inaugurarea filialei Institutului de Cercetări Strategice, așa zisa șefă a diplomației de la Tiraspol, Nina Ștanski, recunoaște, într-o postare făcută pe pagina personală de facebook, că instituția creată este “creierul Kremlinului”.

 

Privite în contextul situației politice și militare regionale, declarațiile lui Reșetnicov par să confirme planul prognozat recent de de ex-consilierului președintelui Rusiei, Andrei Ilarionov. Acesta semnala că Transnistria joacă un rol important în planul lui Putin de alipire la Rusia a regiunilor din sud-vestul Ucrainei.

Reamintim că ieri, la Tiraspol a fost deschisă o filială a Institutul de Cercetări Strategice, care are menirea de a consolida relațiile dintre Transnistria și Federația Rusă pe domeniul social, politic, cultural și economic. De asemenea, se precizează că instituția se va ocupa de analiza și monitorizarea pe teritoriile Republicii Moldova, României și Ucrainei. La inaugurarea au fost prezenți și doi foști Ambasadori ai Moldovei în China și România, Iacov Timciuc și Iurie Reniţă de la PCRM.

Institutul de Cercetări Strategice a fost înființat în 1992 de administrația președintelui și se ocupă de furnizarea informațiilor strategice. Beneficiari sunt Administrația președintelui Rusiei, Duma de Stat, Consiliul de Securitate, Guvernul, dar și unele ministere.

Institutul de Cercetări Strategice are în prezent deschise reprezentanțe în șapte state, printre care Turcia, Polonia, Ucraina și Franța.

 Director este Leonid Reșetnikov, general – locotenent KGB (în rezervă). Acesta activat în structurile KGB 35 de ani până în 2009. Iar ultima funcție deținută a fost de șef al Departamentului de Informare și Analiză SVR din Rusia.

 

 

Planul de anexare a regiunilor de Sud a Ucrainei

 

Instituția are un centru de cercetări umanitare, centru pentru studiul țărilor din Orientul Mijlociu, centru de cercetări euroatlantice și militare. În Rusia, institutul are nouă reprezentanțe în diferite regiuni ale țării.

 

 

(Sursa: deschide.md)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here