PIZZA CIOBĂNEASCĂ DE CASĂ – O variantă puțin mai ciudată… dar vă asigur ca o să fie cea mai delicioasă PIZZA din viața voastră! Iată cum se prepară această minunăție…

Ai nevoie de
Ptr. aluat:
500 g făină albă
10 g drojdie uscată
½ linguriţă sare
300 ml apă călduţă
3-4 linguri ulei de măsline
Ptr. topping:
cârnat de oaie afumat şi picant
muşchi de porc afumat
brânză de burduf
ardei gras murat
Ptr. sos:
2 căni suc de roşii
2 linguri ketchup
1 linguriţă zahăr
½ linguriţă sare
1 linguriţă busuioc
2 căţei usturoi
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă ardei iute măcinat

Făina am cernut-o într-un bol, apoi am adăugat drojdia şi am amestecat. Am început adaug apă călduţă puţin câte puţin, amestecând cu o spatulă. Am pus şi praful de sare, şi am început frământ uşor cu mâna, completând cu apă. Cantitatea de apă este în funcţie de tipul făinii. Treptat am adăugat uleiul de măsline, frământând cu mâna. Din când în când am mai pus şi câte un praf de făină. Aluatul l-am frământat cca 10-15 minute, până a devenit elastic şi nelipicios.
Aluatul l-am pus într-un castron, am acoperit cu folie alimentară şi cu un prosop, şi am lăsat cca 1 ora într-un loc călduţ pentru aluatul şi dubleze volumul.
Între timp am pregătit sosul: sucul de roşii, ketchup-ul, zahărul, sarea, busuiocul, uleiul de măsline, căţeii de usturoi tăiaţi felii şi 1 ceşcuţă de apă le-am pus într-un vas, la foc mic. Am amestecat din când în când, iar după cca 15 minute am adăugat ardeiul iute şi am mai lăsat vre-o 5 minute pentru sosul se lege. Înainte de a pune ardeiul iute am scos câteva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.
Când aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe planşă de lucru înfăinată şi l-am împărţit în 3 bile egale, care vor deveni 3 blaturi de pizza. Am întins cu sucitorul fiecare bilă de aluat, dându-i formă rotundă. Aluatul l-am pus în tavă specială ptr pizza, l-am uns cu sosul nepicant şi am dat tavă la cuptorul preîncălzit pentru 5 minute. Am scos tavă din cuptor am adăugat mozzarella, apoi am pus cârnatul de oaie şi muşchiul de porc pe care le-am călit puţin în ulei, făşiile de ardei şi bucăţi de brânză de burduf.
Am dat tavă din nou la cuptor, pentru cca 15 minute.

 

SURSA sim0na-world.blogspot.ro

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here