Patronul Doner Kebab, executat pentru o datorie de 130.000 euro. Construcție ilegală, scoasă la licitație

@ Patronul defunctului Doner Kebab din Tudor Vladimirescu este executat silit pentru o datorie de peste 130.000 de euro @ Este scos la licitație un teren din Iași, dar și o construcție cu etaj ridicată ilegal, fără autorizație de construire

Un antreprenor local Mircea Nicolaie Rotariu, fost patron al cunoscutului restaurant cu specific turcesc, Doner Kebab, dar și administrator al defunctei firme OMR Instalații, se află cu un picior în groapa marilor datornici ieșeni. După ce a preluat mai multe societăți cu datorii la stat și a încercat în zadar să le aducă pe linia de plutire, Rotariu se află acum la un pas de a rămâne el însuși sărac lipit pământului. Mai mult decât atât, fostul antreprenor de succes de altădată, este și în atenția unor firme de recuperare, pentru zeci de mii de euro datorate băncilor .

Recent, recuperatorul de credite Suport Colect a obținut în justiție urmărirea silită pe averea lui Nicolaie Rotariu, pentru recuperarea unui credit datorat băncilor, în valoare de 133.908,30 euro. Potrivit executorului judecătoresc Andreea Darie, urmărirea silită se referă la un imobil proprietatea debitorului Rotariu, situat în Iași, în suprafață de peste 2.780 de metri pătrați. Vânzarea la licitație cu strigare a terenului cu pricina va avea loc pe 13 februarie 2017, la ora 13.00, la sediul BEJ Andreea Darie, de pe str. A. Panu 15-17, bloc Ghica Vodă-Mezanin. Terenul intravilan despre care se face vorbire are o suprafață de 2.784,22 mp, este situat în str. Boiangiu nr. 2, și este înscris legal în Cartea Funciară a UAT Iași. Prețul de începere a licitației a fost stabilit la 300.000 de lei, reprezentând cca 75 la sută din prețul la care terenul a fost evaluat conform raportului de evaluare întocmit de expertul tehnic judiciar, ing. Liliean Lazăr.

A construit fără autorizație

În momentul în care expertul tehnic judiciar s-a deplasat pe str. Boiangiu nr. 2 pentru a identifica și evalua din punct de vedere legal imobilul care trebuia scos la vânzare în contul datoriilor la bănci, mare a fost surpriza acestuia când a descoperit o altă construcție nouă, ridicată fără forme legale. Conform  executorului judecătoresc Andreea Darie, antreprenorul ieșean Mircea Nicolaie Rotariu și-ar fi ridicat pe terenul respectiv o construcție ilegală ce are regimul de înălțime S+P+E, neintabulată în Cartea Funciară. Construcția cu pricina, construită fără forme legale, are amprenta la sol de 180 mp (din care 88,28 mp fundația continuă plus subsol de  91,72 mp și o suprafață utila subsol de 68,22 mp).

L-a luat pe nu în brațe

Conform extrasului de carte funciară eliberat de OCPI Iași, terenul scos la licitație de recuperatorul Suport Colect, prin executorul judecătoresc, este grevat de ipotecă pentru suma de 125.000 de euro, plus dobânzi aferente, costuri, cheltuieli de orice fel, în favoarea BCR SA. În afară de debitul total datorat băncilor, respectiv 133.908, 30 euro, Rotariu va mai fi nevoit să plătească și toate cheltuielile de executare, plus onorariile executorului, ce ajung la suma de 13.828,57 lei. Contactat telefonic, afaceristul Nicolaie Mircea Rotariu s-a arătat mirat și totodată intrigat de acțiunea executorului judecătoresc.

“Eu personal nu am primit nici o înștiințare din partea executorului. Nu știu nimic. Am contractat niște împrumuturi dar nu știu la care anume vă referiți. În ceea ce privește așa-zisa construcție ilegală, la adresa respectivă nu e decît o groapă, o fundație. Nimic altceva. Dacă știți unde se află aceasta mergeți și o fotografiați. Nu am nimic de ascuns ”, a încercat să se disculpe Rotariu, în încercarea de a evita întrebările incomode.

Firma OMR Instalații, pusă pe chituci pentru debite imense de 5,5 milioane de lei

Potrivit presei locale, în 2015, Nicolaie Rotariu a fost obligat să înapoieze firmei OMR Instalații, pe care a patronat-o ani la rând, suma de 554.995 lei, în contul datoriilor pe care societatea le-a acumulat către bugetul de stat și a facturilor neplătite emise de partenerii de afaceri.  Lichidatorul OMR Instalații, respectiv  firma de practicieni în insolvență Management Reorganizare Lichidare, administrate de Corneliu Mititelu, a explicat la data respectivă că Rotariu a administrat într-un mod fraudulos  fondurile și patrimoniul imobil al societății.  În momentul în care a dat falimentSC OMR Instalații SRL avea datorii totale de 5.480.983 de lei, dar magistrații ieșeni au decis ca afaceristul să fie responsabil doar pentru 10 la sută din debit.

Un hectar de teren în Dumești, scos la mezat de Procredit Bank 

În vara anului 2014, la cererea Procredit Bank SA, un executor judecătoresc a scos la vânzare mai multe bunuri imobile aparținând lui Rotariu, în contul unui debit restant de 232.000 lei, aferent unor credite contractate în 2008 și 2009, plus dobânzi și penalități aferente. Mai precis, lui Rotariu i-a fost scos la vânzare un teren de aproximativ un hectar situat în extravilanul comunei Dumeşti, preţul de începere a licitaţiei fiind de circa 230.000 lei.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here