Ciprian Ovidiu Ciucan s-a mutat în casă nouă: o vilă de lux de peste 300 de metri pătrați din Miroslava @ În declarația de avere, Ciucan a menționat că noua sa casă are doar 125 de metri pătrați, iar la recepția clădirii a declarat o valoare de doar 65.000 de euro, prețul unui apartament modest @ „În declarația de avere se completează suprafața ocupată”, a interpretat Ciucan legea într-o manieră originală @ În 2018, când a fost numit director la direcția de drumuri a Consiliului Județean, Ciucan deținea doar un apartament cumpărat cu credit și o Skoda din 2012 @ Între timp, a cumpărat și o casă cu două hectare de teren la poalele muntelui Ceahlău, în comuna Bicazu Ardelean @ Proprietatea din Miroslava impresionează: foișor închis cu perete de sticlă și cu șemineu, finisaje moderne, balcoane de sticlă, pavaje de granit, sistem de supraveghere, videointerfon și gazon tuns la „milimetru” @ Banii familiei Ciucan vin în mare parte de la stat @ Ciprian Ciucan ridică un salariu de peste 2.500 de euro de la Direcția de Drumuri Județene, iar firma soției a prins doar în ultimii doi ani contracte pentru studii și proiectare de drumuri de peste 750.000 lei de la primăriile din județ
Directorul Direcției de Drumuri Județene, Ciprian Ovidiu Ciucan, și-a construit o casă impresionantă în comuna Miroslava. O vilă cu patru niveluri a cărei dimensiune nu este reflectată fidel în declarația de avere și nici în documentele funciare. Casa are peste 300 de metri pătrați, dar în declarația de avere, Ciucan a scris că imobilul are doar 125 de metri pătrați. În plus, Primăria Miroslava a recepționat o casă cu demisol, parter și etaj, dar în realitatea vila mai are un nivel.
Deși imaginile surprinse de 7IAȘI contrazic documentele, directorul Ciprian Ovidiu Ciucan are o explicație, o proprie interpretare a legii.
„În declarația de avere se completează suprafața ocupată”, a declarat directorul de la Drumuri Județene.
Micul palat a costat cât un apartament cu o cameră
Casa construită de soții Ciucan în satul Cornești din comuna Miroslava atrage privirile. Vila este una înaltă pe patru niveluri (demisol, parter, etaj și mansardă), iar pe întregul perimetru al proprietații au fost plantați arbori tuia. Curtea este pavată cu granit, iar gazonul, atât cel din interior cât și cel din afara curții este bine îngrijit. Sar în ochi balcoanele cu sticlă, o opțiune costisitoare pentru cei avuți dar nu și pentru un director la stat. Într-un colț al curții, Ciucan a construit și un așa-zis foișor, un loc de refugiu și odihnă cu șemineu, edificiul fiind închis pe o latură cu pereți de sticlă. Un astfel de „moft” costă și nu puțin. Banii din economii se fac, fapt pentru care familia Ciucan a ales să reducă factura la energie electrică investind într-un sistem de panouri fotovoltaice pe care l-a montat pe acoperișul casei. Proprietatea este supravegheată video, iar la poartă a fost montat și un videointerfon. Toate aceste cheltuieli, departe de a fi mărunte, au fost însă considerate ca fiind necesare.
Casa de la Miroslava a fost construită pe un teren de aproximativ 600 mp concesionat de către Ciprian Ovidiu Ciucan în 2019 de la primărie.
În februarie 2021, acesta a obținut și o primă autorizație de construire pentru ceea ce părea a fi inițial o casă de dimensiuni medii, o suprafață construită de 244 metri pătrați pe o amprentă la sol de 125 metri pătrați.
După mai bine de un an, în aprilie 2022, pentru același imobil, Primăria Miroslava a eliberat o nouă autorizație de construire prin care a permis extinderea casei, suprafața construită crescând astfel la 322 metri pătrați.
În noiembrie 2023, a fost întocmit și procesul-verbal de recepție care atesta că vila a fost ridicată cu respectarea autorizației de construire. De asemenea, în același document, directorul Ciucan a declarat că a ridicat casa în regie proprie și că valoarea totală a investiției a fost de 322.040 lei, echivalentul a aproximativ 65.000 de euro. Prețul este unul neverosimil raportat la dimensiunea clădirii și la valoarea materialelor folosite.
„Nu pot spune cât am plătit, este o problemă personală asta. Fiecare își evaluează totul după cum crede. Sunt instituții care mă pot verifica, în declarația de avere este suma veniturilor mele. Ce? Nu am voie să am foișor în curte?”, a spus Ciprian Ovidiu Ciucan, directorul DJADP Iași.
De asemenea, în procesul-verbal de recepție din 21 noiembrie 2023 cât și în certificatul de edificare emis șase zile mai târziu, pe 27 noiembrie, se menționează că vila are doar trei niveluri, demisol, parter și un etaj, dar în realitate a fost construit și un al patrulea nivel, regimul de înălțime fiind D+P+1E+Mansardă.
La scurt timp după ce a terminat lucrările la vila din Cornești, în martie 2024, soții Ciucan au cumpărat terenul pe care îl concesionaseră în 2019 de la Primăria Miroslava. Prețul tranzacției a fost de doar 73.000 de lei, adică 25 de euro/mp.
De la un apartament în rate la trei case și domeniu la poalele Ceahlăului
În 2018, când a preluat funcția de director al Direcției de Administrare a Drumurilor Județene, Ciprian Ovidiu Ciucan a completat declarația de avere pe două rânduri. Deținea un apartament cumpărat cu credit bancar și un autoturism Skoda din 2012. Anterior acesta lucrase ca inginer la una dintre cele mai puternice firme de drumuri din Iași, Eky-Sam SRL, deținută de omul de afaceri Ioan Echimov. De altfel, societatea acestuia derula contracte de milioane de euro cu direcția la conducerea căreia tocmai fusese numit Ciprian Ovidiu Ciucan.
Până în prezent, de la an la an, averea directorului a crescut atât în privința proprietăților imobiliare cât și în cea a veniturilor. Ciprian Ovidiu Ciucan a cumpărat mai multe terenuri și o casă, iar soția sa, Giorgiana, a primit cu titlul de donație o casă și terenuri în orașul Dolhasca din județul Suceava.
În 2020, directorul de la Drumuri Județene a cumpărat un teren de 1,59 hectare în extravilanul comunei Bicazu Ardelean din județul Neamț, o localitate aflată la poalele masivului Ceahlău. Tot aici, dar în intravilan, Ciucan a cumpărat și un teren de 3.300 metri pătrați precum și o casă de 111 metri pătrați, după cum acesta a menționat în declarația de avere. În același document, directorul de la drumuri a trecut și un credit la ING în valoare de 135.735 lei. Veniturile familiei provin din salariul său, aproximativ 2.500 de euro pe lună, din cel al soției, doar 58.219 lei într-un an, dar și din dividendele încasate de la firma deținută de Giorgiana Ciucan, 433.760 lei în ultimul an fiscal.
Firma soției face studii și proiectează drumuri. Aproape 800.000 de lei în doi ani de la stat
Firma Genial Project SRL a fost înființată de către Giorgiana Ciucan în 2019, la scurt timp după ce soțul, Ciprian Ovidiu Ciucan, a fost numit director la Direcția de Drumuri Județene. Teoretic, afacerea soției nu intră în conflict de interese cu funcția deținută de soț. Ciprian Ovidiu Ciucan conduce o instituției subordonată Consiliului Județean, iar firma soției a primit prin încredințare directă zeci de contracte de la primăriile din județul Iași.
În 2023 și 2024, Genial Project SRL a primit prin încredințare directă de la mai multe primării contracte de peste 750.000 lei.
2024
- servicii de urbanism, comuna Coarnele Caprei, 30.000 lei
- Servicii de proiectare pentru drumuri comunale/ locale/străzi, comuna Belcești, 116.900 lei
- servicii de proiectare tehnică trotuare/ alei pietonale, comuna Miroslava, 55.000 lei
- servicii de asistență tehnică din partea proiectantului, Primăria Râmnicu Sărat, 80.000 lei
- servicii întocmire documentație tehnică faza studiu de fezabilitate, deviz general, verificare tehnică, comuna Miroslava, 94.000 lei.
2023
- servicii de proiectare pentru drumuri comunale/ locale/străzi, comuna Bivolari, 157.798 lei
- servicii de proiectare, comuna Miroslava, 134.557 lei
- servicii de asistență tehnică pe durata implementării proiectelor de infrastructură rutieră, comuna Bivolari, 20.000 lei
- servicii de urbanism pentru primăria comunei Dagâța, 7.500 lei
- servicii de arhitectură, de construcții, de inginerie și de inspecție- comuna Movileni, 7.500 lei
- servicii întocmire documentație tehnică faza SF/DALI- comuna Aroneanu, 29 septembrie, 41.250 lei
- servicii urbanism, comuna Coarnele Caprei, 7.500 lei
- servicii de expertizare tehnică „Amenajare pentru circulația bicicletelor”, comuna Coarnele Caprei, 5.000 lei
Tudor LEAHU
” Aici sunt banii d-vs”.
Cel mai slab pregatit SRI din MOLDOVA, la IASI, precum si DGA si DIPI ! Toti golanii au facut ce au vrut impreuna cu Mafia Politica de PSD si PNL , niste putori care au luat banii degeaga dar si spagile de rigoare! Evident nu toti ! In afara de cei enumeratiun rol nefasy l-a avut DIICOT, DNA, dar si serviciul Secret al Armatei care are si el un rol de bagarea batului in gard ! RUSINE !! Degeaba ati mutat centrul de informatii la GALATI , mizeria a ramas in continuare !
65000€ e doar gardul
Mai sus de La Lrgaga este situsts,intradevar iti sare-n ochi pe langa celalalte case