Șeful echipei de negociere a Ucrainei, Mihail Podoliak, a spus la Antena 3 că este „imposibil” ca Kievul să ajungă pe mâinile Federației Ruse:
– „În ajunul invaziei de proporții, domnul Putin a dezvăluit un mit, cum că statalitatea ucraineană nu există. Însă acum, și Federația Rusă, și Europa, și partenerii noștri înțeleg prea bine că Ucraina este o țară foarte puternică, un potențial lider. Nimeni nu va părăsi Kievul, Kievul nu va fi cucerit, este imposibil, aici ucrainenii, kievenii, vor muri pe străzile orașului lor, în timp ce europenii vor sta în fața televizorului și vor urmări în direct războiul. Dar nimeni nu va da Kievul în mâinile Federației Ruse. Sigur că orașul poate fi distrus complet, pentru că Federația Rusă nu respectă nici un fel de reguli de război, bombardează orașele pașnice, pentru că ei nu știu să lupte pe câmpurile de bătălie, Ucraina știe să lupte, Ucraina știe să-și apere orașele, de aceea nimeni și niciodată nu va da Kievul Federației Ruse”
– „Consider că toate aceste probleme cu care s-a confruntat Federația Rusă și slăbiciunea și lipsa de profesionalism ale armatei ruse, care atacă doar din aer, precum și pachetele de sancțiuni, scăderea dramatică a reputației Rusiei pe piața internațională, pentru că acum Federația Rusă este o țară proscrisă, impunerea de sancțiuni împotriva celor din anturajul domnului Putin și împotriva oligarhilor ruși și nomenclaturii, și cel mai important aspect – rezistența necondiționată a Ucrainei, rezistența președintelui Ucrainei – toate acestea ne lasă să înțelegem că în curând, săptămâna următoare sau peste două săptămâni, vom ajunge la negocieri directe între cei doi președinți. Pentru că, vă spun sincer, nu văd ca Federația Rusă să aibă resurse care să-i permită să facă față situației mai mult decât termenul pe care vi l-am spus. Nu zic că e bine sau rău, spun doar că obiectiv vorbind, este de dorit ca Federația Rusă să înceapă negocieri obiective în decursul acestui termen, de 1-2 săptămâni, și cred că și Federația Rusă a înțeles asta”
– „Cel mai important aspect, mi-as dori ca partenerii noștri occidentali să-și asume, totuși, responsabilitatea. Nu se poate să ținem menținem deschis un spațiu aerian, prin care sunt lansate rachete și sunt uciși copii. Înțeleg că este o decizie dificilă, înțeleg că există această teamă față de izbucnirea celui de-al treilea război mondial, teama față de Federația Rusă, dar Ucraina a demonstrat deja că poate înfrunta eficient un asemenea agresor precum Federația Rusă. Și ar fi fost bine ca liderii europeni să fie lideri până la capăt, să fie la fel cu președintele Zelenski, căruia nu-i este frică să-și asume responsabilitatea. De asta avem nevoie. Deci astăzi avem nevoie să contracarăm decisiv orice fel de astfel de situații care pot escalada, când un anumit lider încearcă să ucidă cetățenii pașnici ai altei țări și să-și impună propria dreptate. Nu este posibil să permitem astfel de lucruri, care trebuie stopate din fașă”.