Ministerul Tineretului şi Sportului ar fi refuzat avizul pentru modificarea statutului federaţiei. Devin nule schimbările aprobate de Adunarea Generală?

 

Surse federale susţin faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului nu a acordat avizul necesar pentru modificarea statutului FRF. În consecinţă, toate schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară de la sfârşitul lunii iunie sunt lovite de nulitate în totalitate. Federaţia Română de Fotbal a negat informaţia

Potrivit Mediafax, Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a refuzat acordarea avizului necesar pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal, astfel că toate schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară din 28 iunie devin nule. O sursă federală a declarat pentru Mediafaxurmătoarele: „Modificările la statutul FRF nu au primit avizul MTS. Conform legii, în aceste condiţii, modificările efectuate în Adunarea Generală din 28 iunie sunt lovite de nulitate în totalitate. Acum este nevoie de convocarea unei noi Adunări Generale. Probabil că în Comitetul Executiv din 11 iulie se va decide convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru rezolvarea situaţiei”. Conform articolului 36, alineatul 4, din Legea 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului, „modificarea statutelor sau actelor constitutive ale federaţiilor sportive naţionale este supusă procedurilor prevăzute de lege, după ce s-a obţinut avizul expres al Ministerului Tineretului şi Sportului”.

 

Iniţial, MTS oferise avizul în cea de-a doua zi de după Adunarea Generală Extraordinară, dar ulterior i l-a retras. Nu se cunosc însă argumentele care au stat la baza acestei decizii. Gabriela Szabo, ministrul Tinereului şi Sportului, nu a putut fi contactată pentru a confirma sau infirma informaţia.

Una dintre propunerile importante făcute de noua conducere a FRF şi aprobată de Adunarea Generală Extraordinară se referă la eliminarea articolului 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că „pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată  în momentul începerii sezonului competiţional următor de cel puţin trei ani consecutiv”. CS Universitatea Craiova, club susţinut de Primăria Craiova şi care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obţinut promovarea din punct de vedere sportiv şi a primit licenţa pentru Liga I, dar nu respectă articolul 54 din Statutul FRF.

Prima reacţie a Federaţiei Române de Fotbal a venit din partea departamentului juridic: „FRF a depus toată documentaţia necesară pentru obţinerea avizului. Noi am primit avizul pentru modificarea statutului”.

Sursa: prosport

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here