Microchipul care "salvează" amintirile din creierul uman

Dezvoltat de un grup de cercetători americani, microchipul poate fi folosit pentru a „stoca” amintirile celor care au suferit operaţii pe creier.

Oamenii de ştiinţă din mai multe universităţi americane au cercetat timp de 10 ani hippocampusul, partea din creier în care se formează şi se stochează amintirile, pentru a găsi o soluţie pentru pacienţii care au suferit lovituri sau operaţii la cap. Rezultatul este un microchip care poate fi implantat în creier, primii voluntari urmând să fie operaţi în maximum doi ani.

Cercetătorii au experimentat deja microchipul pe şoareci şi maimuţe, rezultatele fiind mai mult decât mulţumitoare. „Memoria artificială” stochează informaţiile după ce creierul este stimulat cu şocuri electrice pentru „scotoci” după amintirie „uitate” din cauza bolii sau diverselor leziuni fizice.

Până acum, nu s-a reuşit ca amintirile să poată fi „accesate” de creier după stimularea electrică ci doar înmagazinarea acestora. Principala ţinta a oamenilor de ştiinţă este tratarea bolnavilor de Alzheimer, dar pentru aceasta mai e nevoie de ani de cercetare. Sursa: yoda.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here