M&G Food Studio – un mix intre bucataria de acasa si o sufragerie primitoare

Gabriela Ferent si Mihai Campeanu sunt doi tineri antreprenori ce au pus bazele unui business cel putin interesant si unic pe piata ieseana. M&G Food Studio imbina arta de a gati si savura preparate inedite alaturi de un chef experimentat, cu relaxarea alaturi de prieteni, colegi sau familie. Cum a pornit totul, ce servicii ofera si ce planuri de viitori au cei doi, aflam in randurile de mai jos:

 

  1. Cum v-a venit ideea acestei afaceri? Cum au fost începuturile?

Mihai: Lucrez in restaurante de peste 26 de ani. Mai precis, primul job l-am avut la 14 ani in Poiana Brasov. De atunci, am lucrat atat in tara cat si in strainatate si ma simt norocos ca am reusit sa fac ceea ce-mi place si sa trec prin toate etapele. Anii in care am fost Director de Restaurant mi-au deschis noi perspective si m-au determinat sa ma pregatesc continuu pentru a-i putea inspira pe cei din subordinea mea.

Toti cei ce ma cunosc m-au rugat sa gasesc un context in care sa impart din experienta si pasiunea mea pentru mancare buna. Bazandu-ma pe experienta acumulata in tara, la care s-a adaugat experienta din hotelurile de 5 stele si a restaurantului cu stea Michelin, simtind dorinta publicul larg de a avea acces la micile secrete si trucuri astfel incat sa inteleaga si sa poata aplica filosofia care sta la baza realizarii preparatelor care se gasesc in restaurante de top, am pus bazele unui spatiu de gatit care sa deschida portile acestei lumi oarecum inchise. M&G Food Studio, este un loc cald, care imbina bucataria si sufrageria de acasa, unde atat profesionistii cat si amatorii de gatit se relaxeaza, invata lucruri noi si se bucura de preparatele pe care le realizeaza alaturi de prieteni, colegi sau familie.

Gabriela:  Ideea afacerii nu este una intamplatoare ci este o imbinare a experientei noastre profesionale. De 10 ani ma ocup cu organizarea de evenimente corporate si private. Mihai are o vasta experienta in alimentatie publica, care merita pusa in valoarea. Asa am ajuns sa avem propriul nostru proiect si sa organizam evenimente cu tematica culinara.

Inceputul a fost provocator. L-am tot amanant pana in momentul in care am simtit ca piata are mare nevoie de noi si pana cand visul nu ne mai dadea pace. Trebuia facut si facut repede, cu simt de raspundere, multa atentie la detalii si multa pasiune. Am inceput cu pasi mici dar siguri. Nici nu ne vine sa credem ca saptamana trecuta s-au implinit 2 ani de cand proiectul a prins contur si am plecat in aceasta frumoasa aventura. Ne-a trebuit rabdare pana sa gasim spatiul care sa raspunda cerintelor noastre, pana sa il amenajam dupa viziunea noastra si pana sa il dotam cu echipamente din gama medium-top care sa ne ajute sa punem in scena multiple tematici si stiluri variate de gatit . Dupa aceasta etapa, ne-a trebuit rabdare pana sa ne treaca pragul primul client si de atunci nu ne-am mai oprit.

  1. Care este profilul clientului dumneavoastră?

Clientii nostri vin atat din zona corporate cat si privata. Am avut in bucataria noastra de la copii de 7 ani pana la seniori de peste 70 ani. Ceea ce ii defineste pe toti este placerea de a petrece timp de calitate alaturi de colegi, prieteni sau familie, pasiunea pentru gatit, dorinta de a invata lucruri noi, bucuria de a savura preparate delicioase facute de ei din ingrediente de calitate, sub indrumarea profesionistilor.

  1. Ce fel de servicii oferiți?

Pentru clientii corporate, avem o gama variata de team building-uri cu tematica culinara. Imbinam perfect relaxarea, distractia, invatarea si lucrul in echipa. Avem tematici care conecteaza sau care stimuleaza competitivitatea ori comunicarea. Adaptam tematicile si modul de desfasurare in functie de obiectivele fiecarei echipe care ne trece pragul, tinand cont de preferintele culinare si interesul pentru invatarea modului de lucru cu anumite materii prime.

Pentru persoanele fizice, organizam diferite evenimente private, sub forma unor ateliere de gatit. Gazduim aniversari  sau simple iesiri in oras cu prietenii. Bucataria noastra este terenul propice invatarii, explorarii si bucuriei de a fi alaturi de cei dragi.

  1. Ce sfaturi aveți pentru cei ce vor să pornească o astfel de afacere?

Sa porneasca la drum cu entuziasm, punand accent pe experienta, cunostinte si placerea de a lucra cu oamenii.

  1. Ce planuri de viitor aveți?

Ne dorim sa continuam sa impartim din experienta si pasiunea noastra cat mai multor iubitori de gastronomie. In mod evident, ne dorim sa crestem, oferind servicii de calitate.

M&G Food Studio

Str. Dumbrava Rosie, nr 42, Copou

Tel: 0740 407 724

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here