Marius Bodea (Senator USR PLUS): Nici o regiune, nici un oraș, nici o comună și nici un sat nu avem voie să lăsăm în urmă!

Să te naști la țară reprezintă, în România, mai degrabă un ghinion teribil, pentru că șansele să reușești în viață sunt minime dacă rămâi în satul tău, avertizează senatorul USRPLUS Marius Bodea.

Senatorul arată că în momentul de față, mediul rural românesc îți oferă, în majoritate, trei variante, fiecare cu nefericirea ei: să pleci de acasă într-un oraș mare, să pleci de acasă cu totul din țară sau se te chinui acasă, cu securea permanentă a sărăciei deasupra capului.

Marius Bodea: „România prezintă cel mai mare dezechilibru dintre toate țările Uniunii Europene în privința numărului de persoane aflate în risc de sărăcie în funcție de mediul în care trăiesc, arată un raport al Eurostat.

Dacă în ceea ce privește orașele mari, țara noastră stă bine, căci proporția persoanelor aflate în  risc de sărăcie este cea mai mică dintre toate statele Uniunii Europene, lucrurile arată mult mai rău în mediul rural, unde 38,1% din populație se afla în risc de sărăcie. Iar datele Eurostat sunt din 2019, de dinainte de pandemie.”

Faptul că orașele mari sunt prospere, iar satele și comunele au rămas mult în urma dezvoltării economice este un lucru îngrijorător, menționează senatorul USRPLUS.

Marius Bodea: „Prea mulți ani, ruralul a fost doar un rezervor electoral pentru PSD, partid care i-a tratat pe săteni ca pe niște cetățeni de mâna a doua, pe care poți să-i păcălești la nesfârșit!

Nu a existat, în acești 30 de ani, nici o strategie pentru dezvoltarea ruralului, nu au existat planuri de investiții. Au fost transformate artificial câteva comune în orașe mici, pentru că Guvernul Năstase a vrut să păcălească UE, dar problemele au rămas și chiar s-au adâncit.

Să luăm exemplul județul Iași: încă avem comune fără asfalt, un element de bază pentru dezvoltare. Rețelele de gaz metan, apă curentă și canalizare încă par de domeniul fantasticului în multe locuri la țară.”

Marius Bodea insistă pe faptul că aceste elemente sunt cheie pentru atragerea investitorilor. De ce ar deschide un om de afaceri o fabrică la 20-30 de kilometri de Iași, dacă ar urma să se chinuie să găsească apă potabilă și gaz metan ori să elimine apa reziduală? Sau dacă va trebui să își transporte marfa pe drumuri pietruite?

Marius Bodea: „Noi, cei care locuim în orașele mari, ne amăgim cu faptul că România evoluează. Dar țara nu crește cu adevărat decât dacă creștem împreună.

O societate este bogată dacă și cea mai mică localitate a ei este bogată.

Aceasta trebuie să fie principala schimbare de mentalitate a anilor ce vin: nici o regiune, nici un oraș, nici o comună și nici un sat nu mai pot fi lăsate în urmă!

Guvernarea este pentru toți românii. Altfel nu vom face decât să ne mințim în continuare că e bine.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here