6900 de metri pătrați de spaţii, cu diverse camere, vestiare, toalete și spații de depozitare zac nefolosite la marginea municipiului Iași de peste 12 ani.
Locul acesta, cu câteva amenajări și reparații minore, poate găzdui câteva sute de oameni aflați în dificultate. În același timp poate fi folosit și pentru centralizarea, sortarea, gruparea de donații și logistică din toată țara și distribuirea lor către refugiați.
O clădire care a costat peste 10 milioane de euro, dar care nu a fost folosită decât de 10 ori în 12 ani, poate fi rapid reorganizată și atribuită acestui scop.
Criza refugiaților este abia la început, iar numărul acestora vă fi din ce în ce mai mare. Cetățenii simpli s-au mobilizat exemplar, dar capacitatea acestora de a găzdui în continuare familii de refugiați scade dramatic de la o zi la alta.
Clădirea amintită este în administrarea CJ Iași, iar Președintele CJ are la dispoziție sume de bani pe care îi poate redirecționa rapid pentru astfel de situații.
Un simbol al eșecului administrațiilor locale timp de 12 ani poate fi transformat rapid într-un centru al omeniei și al speranței.
Trezirea, domnilor șefi locali ai administrației!