Intr-o postarea pe Facebook, președintele CJ, Maricel Popa, ia atitudine fata de incercarea cuplului Chirica – Harabagiu de a transfera gratis patrimoniul colegiului Mangeron către colegiul Wurmbrand. Popa ii acuza pe Chirica si Harabagiu ca au un interes direct in aceasta combinație întrucât ambii au copiii la colegiul Wurmbrand .
“În ceea ce privește spațiile de la Liceul „Dimitrie Mangeron”, pe care noi le-am solicitat în vederea construirii Centrului de Excelență, sunt motive care mă determină să cred că există și alte interese care stau în spatele deciziei de a adopta acea hotărâre de Consiliu Local prin care clădirile trec în administrarea Colegiului „Richard Wurmbrand”. Oare este corect și legal ca o serie de bunuri din domeniul public să treacă așa usor în domeniul privat? Oare a contat, în luarea deciziei, faptul că primarul Mihai Chirica și viceprimarul Gabriel Harabagiu au interese directe la Colegiul „Richard Wurmbrand”? Sunt de acord că orice părinte își dorește ce e mai bun pentru copiii săi. Dar parcă acum e prea mult.”
Cititi in continuare intreaga postare:
“Când am preluat mandatul la Consiliul Județean erau 187 de școli aflate într-o stare deplorabilă, majoritatea cu toaleta în curte. Acum au rămas aproximativ 50, dar care sunt în diferite stadii de execuție a lucrărilor. Până în 2020 nu vom mai avea nicio unitate școlară în această situație. În doi ani am făcut mult mai mult decât alții în 20.
Am lansat acest proiect educațional în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) tocmai din dorința de a atrage şi a selecta cei mai buni elevi din mediul rural, care întâm¬pină dificultăţi financiare în continuarea studiilor. Știu cu ce greutăți se confruntă acești copii. Avem posibilitatea la Consiliul Județean să le îmbunătățim condițiile de studiu și să îi ajutăm să devină oameni competenți, pe care societatea să se poată baza în viitor.
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a am atras până acum peste 43 milioane de euro, numai pentru educație și învățământ. Acești bani vor fi folosiți pentru reabilitarea, extinderea, modernizarea și construirea de școli în toate comunitățile din județul Iași. Astfel, vor fi modernizate și extinse 72 de școli, 20 de grădinițe și 2 creșe și se vor construi 10 școli, 20 de grădinițe și 6 creșe. La acestea se mai adaugă aproximativ 5 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea școlilor, grădinițelor și creșelor alocați în tranșa a II a în cadrul PNDL I. În total, Iașul a avut alocat al doilea buget pe țară pentru proiectele din cadrul PNDL.
În ceea ce privește spațiile de la Liceul „Dimitrie Mangeron”, pe care noi le-am solicitat în vederea construirii Centrului de Excelență, sunt motive care mă determină să cred că există și alte interese care stau în spatele deciziei de a adopta acea hotărâre de Consiliu Local prin care clădirile trec în administrarea Colegiului „Richard Wurmbrand”. Oare este corect și legal ca o serie de bunuri din domeniul public să treacă așa usor în domeniul privat? Oare a contat, în luarea deciziei, faptul că primarul Mihai Chirica și viceprimarul Gabriel Harabagiu au interese directe la Colegiul „Richard Wurmbrand”? Sunt de acord că orice părinte își dorește ce e mai bun pentru copiii săi. Dar parcă acum e prea mult.
În continuare, mă voi preocupa ca toate aceste inițiative să devină realitate pentru elevii din județul Iași și voi sancționa orice situație pe care o consider lipsită de responsabilitate sau legalitate a celor care conduc administrațiile publice locale atât din municipiul Iași, cât și din județ.”