Marea Degustare a ajuns la a doua editie, concurs care creste anual, concurs care pune Iasul pe harta concursurilor internationale de prestigiu.
Da, international, pentru ca anul acesta au fost echipe din Republica Moldova cum ar fi Sommoldova sau Triosfera, celelalte echipe din toata Romania adunate – Hunter’s, Antocianii, Horeca Team Iasi, Marinarii, Tulwein, Winesaur’s, The Winederfull, Degustator de Iasi, 5Team, Varavinum, N.N.T., un total de 13 echipe cu 5 membri si un capitan pe fiecare echipa.
Juriul de prestigiu a fost format din Daniel Bichir- creator “Vin la Munte”, Constantin Radeanu- proprietar La Castel, Robert Axinte director Crama Hermeziu, Focea Mihai- oenolog Gramma, Nicolae David – director vanzari Cotnari, George Malutan- oenology Cotnari, Traian Petrea- membru ADAR, Druta Mihai presedinte somelieri Moldova, Ana Crudu – Blessing Hearts, Daniela Jitaru- ONVV Moldova, Loredana Lungu – proprietar Hermeziu.
Partenerii concursului organizat de Daniel Vranescu au fost Artech Wine, Hotel Restaurant La Castel cu sponsori principali Cotnari, Hermeziu, Gramma, Strunga si Bucium, deci sponsori locali. Alti sponsori au fost Purcari, Migdalin Distribution, Averesti, parteneri media 7iasi, Tele M si Iasi TV Live.
Comitetul de organizare: Daniel Haidarli- director de concurs alaturi de John Vranescu, Liviu Hutanu, Catalin Baluta, Cornel Bucur, Daniela Buzincu, Laura Daps, sunt persoanele care au urmarit pas cu pas buna desfasurare a concursului!!
S-au servit 15 vinuri “in orb”- 5 rosii, 5 albe, 3 rose, 1 vin dulce, 1 spumant.
Concursul s-a desfasurat intre orele 13:00-15:00 dupa care au mers cu totii la USAMV – beciurile lui Adamachi, unde oaspetii au auzit povestea beciurilor lui Kogalniceanu, Sadoveanu si Adamachi, avand ca ghid pe Mihai Focea si profesor Catalin Zamfir.
Dupa ora 17 s-au decernat premiile astfel:
- LOCUL 1 (2020 euro)- ANTOCIANII, 375 puncte, capitan Marius Munteanu( Onesti), membri Vali Ichim – Buzau, Cristian Prajitura – Bucuresti, Dragos Cojocea – Buzau, Corina Moroianu – director Vinuri de Macin( Tulcea), cu totii absolventi WSET 3, un nivel ridicat international de recunoastere a aptitudinilor de somelier.
- LOCUL 2 (2020 lei) – HUNTER’S , 300 puncte (echipa castigatoare de anul trecut, din Iasi), capitan George Chicos, membri Bogdan Pintilie, Ilinca Gorodenco, Ionut Nasui si Vlad Buruga
- LOCUL 3 (1010 lei)– HORECA TEAM IASI, 250 PUNCTE, capitan Patras Razvan, membri – Pasaris Gabi, Grigoras Gabriel, MariuS Ungureanu
Partea nevazuta a concursului este faptul ca a creat un ‘vibe’ corect, majoritatea echipelor se intalnesc saptamanal unde degusta, scuipa si memoreaza vinuri, astfel la nivel personal, devin tot mai buni!!
Special Thanks – gazda anuala Hotel Restaurant La Castel!