Magistraţii Curţii de Apel au decis azi că fostul boss de la Dinamo, Cristi Borcea, rămâne în arest

 

 

Contestaţia lui Cristi Borcea prin care a cerut anularea condamnării la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul transferurilor de jucători, a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, spune Gândul.
 

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de fostul preşedinte executiv al FC Dinamo Cristian Borcea. Prin aceeaşi decizie, instanţa l-a obligat pe Borcea să plătească 400 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia instanţei a fost luată în 25 aprilie şi este definitivă. Borcea nu mai are altă cale de atac a hotărârii de condamnare la şase ani şi patru luni de închisoare, dispusă în dosarul transferurilor de jucători.

Şi contestaţiile în anulare depuse de fraţii Ioan şi Victor Becali au fost respinse de Curtea de Apel Bucureşti, în 11 aprilie.

În cazul lui Mihai Stoica, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au declarat contestaţia în anulare depusă de acesta ca fiind admisibilă în principiu. Instanţa a amânat pentru 23 mai judecarea contestaţiei în anulare.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, iar pe Gigi Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.
Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali sunt încarceraţi la Penitenciarul Slobozia, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica şi George Copos execută pedepsele la Penitenciarul Rahova, iar Gigi Neţoiu este închis la Penitenciarul Craiova, toţi având regim închis de detenţie. Jean Pădureanu execută pedeapsa în regim semideschis, fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

 

Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în anulare în următoarele cazuri: când judecata în apel a avut loc fără citarea legală a unei părţi sau când, deşi legal citată, a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a înştiinţa instanţa despre această imposibilitate; când inculpatul a fost condamnat, deşi existau probe cu privire la o cauză de încetare a procesului penal; când hotărârea a fost pronunţată de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului; când instanţa nu a fost compusă potrivit legii ori a existat un caz de incompatibilitate; când judecata a avut loc fără participarea procurorului sau a inculpatului, când aceasta era obligatorie, potrivit legii; când judecata a avut loc în lipsa avocatului, când asistenţa juridică a inculpatului era obligatorie, potrivit legii; când şedinţa de judecată nu a fost publică, în afară de cazurile când legea prevede altfel; când instanţa nu a procedat la audierea inculpatului prezent, dacă audierea era legal posibilă; când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă.

Contestaţia în anulare se introduce la instanţa care a pronunţat hotărârea a cărei anulare se cere.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here