Lagărele groazei. Ai să te gândeşti de două ori înainte să mai cumperi un covor lucrat manual în India. GALERIE FOTO

Un grup de cercetători de la Harvard a documentat mai mult de 3.000 de cazuri de muncă forţată în domeniul producerii manuale a covoarelor din India. Cazurile de sclavie în rândul copiilor au fost descoperite pe parcursul celei mai mari anchete făcute vreodată în domeniu, cercetătorii fiind de părere că ceea ce au descoperit reprezintă doar „vârful aisbergului”, notează Huffington Post.
 

Cercetătorii au constatat că practicile de muncă forţată printre copii sunt frecvente în India, mulţi dintre marii exportatori de covoare realizate manual in India folosind copiii ca pe adevăraţi sclavi.

 

Concret, cercetătorii au documentat 3.215 cazuri de muncă forţată, potrivit legislaţiei din India, între acestea fiind 1.406 cazuri de copii obligaţi să muncească în condiţii improprii. Autorii investigaţiilor sunt fiind de părere că cifrele reale sunt mult mai mari. Deseori, patronii nu permit accesul altor persoane din afară în multe locuri unde se produc manual covoare.

 

 

 

Lucrătorii trudesc câte 10-12 ore pe zi, şase-şapte zile pe săptămână, înghesuiţi în încăperi murdare, pline de mucegai şi unde căldura şi umezeala sunt uneori insuportabile.

 

În plus, muncitorii, între care se numără mulţi copii, sunt frecvent supuşi abuzurilor fizice, de multe ori fiind atacaţi cu foarfece sau alte instrumente ascuţite. Mulţi muncitori au probleme de sănătate, pe fondul epuizării fizice, sau au probleme cu ochii din cauza luminii insuficiente de la locul de muncă.

 

 

 

Sursa: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here