Într-un an cât în trei: Veolia grăbește investițile. Continuă programul de lucrări de vară, cu modernizări de 11 milioane de lei

Veolia Energie Iaşi continuă programul de lucrări de vara început acum câteva săptămani.

 

Mai mult decât îi obligă contractul

Pe lângă obişnuitele lucrări anuale de reparaţii, revizii şi mentenanţă, în cursul anului 2016 sunt prevăzute a fi executate investiţii din fonduri proprii în valoare de 11 milioane de lei, în condiţiile în care Veolia are obligaţia contractuală de a investi în sistemul centralizat de termoficare suma de 10,3 milioane lei în perioada 2016-2018. Astfel, Veolia va investi într-un singur an suma pe care s-a obligat să o investească în trei ani.

„În afară de lucrările realizate în oraş, pe reţelele de termoficare, sunt în curs acţiuni de amploare la cele două centrale de producţie, CET Holboca şi CET Tudor“, spune Ana Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare Veolia Energie Iaşi S.A.

 

CET Holboca se modernizează

Principalele investiţii de la CET Holboca sunt reparaţia capitală a cazanului K2 pe cărbune, inclusiv prin montarea de suflători de funingine noi, şi modernizarea turbinei TA1.

Lucrările la turbina TA1 sunt în valoare de 1,45 milioane de lei şi au ca obiectiv modernizarea sistemului de reglaj în conformitate cu cerinţele actuale din Sistemul Energetic Naţional (SEN) şi din Uniunea Europeană, putând furniza servicii de echilibrare ca grup energetic de reglaj al SEN atunci când acest lucru este necesar – de exemplu, în perioadele din an cu consum ridicat de electricitate, sau atunci când energia hidro nu este suficientă din cauza secetei, sau atunci când echipamentele solare şi eoliene nu mai pot furniza cantităţile obişnuite.

 

Cazanul K2 va respecta cele mai exigente norme europene în materie de protecție a mediului

Lucrări de amploare la turbină

Modernizarea constă în înlocuirea actualului sistem de reglaj mecano-hidraulic cu un sistem nou de reglaj electro-hidraulic digital. În paralel, se vor revizui toate echipamentele de comandă ale turbinei. Până în prezent, s-au demontat componentele sistemului de reglaj, care sunt deja în drum spre uzina furnizorului nostru din oraşul croat Karlovac.

De asemenea, se execută lucrări pe parte de combustibil la benzile transportoare de cărbune (vulcanizare covoare), la maşinile combinate (reabilitare mecanisme antrenare roată cu cupe), la morile cu bile (înlocuire cabluri tracţiune şi alte elemente de uzură), dar şi la sistemele de presiune ale ambelor cazane K1 şi K2 (reparaţii armături, vane eşapare, inele etanşare; înlocuire ansamblu ax-rotor şi ansamblu lagăre-rulmenţi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here