Interviu cu soția celui mai temut ieșean

În spatele unui bărbat puternic se află o femeie și mai puternică, este o vorbă veche de adevărul căreia cu toții am ajuns să ne convingem. Cine este soția celui mai temut, dar în același timp și cel mai iubit luptător ieșean, aflați din rândurile de mai jos. Georgiana Moroșan ne-a povestit despre ce înseamnă să fii alături de Cătălin în viața de zi cu zi, despre cum s-au cunoscut, dar și despre meseria pe care ea o practică cu pasiune, stomatologia. 

 

  1. Cum este să fii soția cuiva atât de celebru precum Cătălin? Care sunt aspectele pozitive? Dar cele negative?

Georgiana Moroșan: Cum e sa fii soția lui Cătălin…? Hmmm… grea întrebare oarecum… este și frumos și greu in același timp, uneori incomod, mai ales când ne dorim sa ne desfășurăm fără să fim deranjați pentru poze sau autografe. Este frumos să știu ca îl iubesc și apreciază atât de mulți oameni și greu când trebuie să fie plecat pentru diverse proiecte, cantonamente, când vine accidentat de la meciuri și obosit de la antrenamente. În rest încercam să ne petrecem timpul cât mai mult împreuna și să ne bucurăm.

  1. Îți mai aduci aminte cum v-ați cunoscut?

Georgiana Moroșan: Da, îmi amintesc cum ne-am cunoscut, nu am cum sa uit :). Eram amândoi în liceu, aveam anturaje comune și am ajuns să ne împrietenim. Făceam schimb de cărți, cd-uri, mergeam împreuna la internet cafe și socializam pe mIRC fiecare cu altcineva (era in trend pe atunci), până când într-o zi am început să vorbim noi doi pe mIRC și așa a început relația noastră acum 17 ani.

  1. Cum este Cătălin dincolo de ring și camerele de filmat?

Georgiana Moroșan: Cătălin este la fel cam în orice situație, mai puțin în ring, unde trebuie să fie agresiv și să-și învingă adversarul.

  1. Ești medic stomatolog. De unde această pasiune? Când ți-ai dat seama că vrei să fii medic stomatolog?

Georgiana Moroșan: Încă din liceu mi-am dorit să devin medic stomatolog, dar “nu s-au aliniat astrele”, așa că am făcut același lucru pe care l-au făcut mulți colegi de ai mei de clasă, facultatea de economie… Apoi, dupa câțiva ani, Cătălin a fost cel care mi-a reamintit de Stomatologie și așa m-am înscris la facultate, la îndemnul și cu susținerea lui.

  1. Care sunt cele mai frecvente probleme pe care pacienții vin să le trateze la cabinetul tău?

Georgiana Moroșan: În general, pacienții vin când nu mai pot de durere. Foarte puțini vin să prevină afecțiuni carioase, sa facă detartraje, sau sa trateze o carie incipientă. De cele mai multe ori vin cu carii profunde, care deja afectează pulpa dentară, cu infecții grave, abces dentar, gingivite și cu dinți care chiar nu mai pot fi tratati și se recurge la extracție.

  1. Foarte multe persoane se plâng de faptul că intervențiile stomatologice sunt costisitoare și tot mai mulți trec pragul unui cabinet stomatologic doar atunci când “îi doare măseaua”. Cât timp și câți bani trebuie să dedice o persoană tratamentului stomatologic preventiv?

Georgiana Moroșan: Din păcate, multe persoane nu sunt educate în acest sens, sa meargă periodic la un consult stomatologic și să prevină complicațiile care pot apărea, astfel încât intervențiile stomatologice devin costisitoare. Pacienții trebuie să țină cont de mai multe aspecte în ceea ce privește prevenirea afecțiunilor dentare: în primul rând periajul dentar sa fie efectuat de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, și să fie executat corect și cu atenție. Alt aspect ar fi folosirea aței dentare și a apei de gură pentru a îndepărta resturile alimentare rămase interdentar. Pacienții trebuie sa aibă grijă ca alimentația să nu fie bogată în carbohidrați, să renunțe la fumat și băuturi alcoolice în exces. Aceste aspecte și un consult stomatologic periodic ajută la prevenirea afecțiunilor dentare și scăderea cu mult a costurilor, așă ca depinde doar de pacient cât timp și câți bani trebuie sa dedice tratamentelor stomatologice.

  1. Albirea dentară este unul dintre cele mai obișnuite și des întâlnite proceduri de cosmetizare a zâmbetului. Ce se albește, mai exact, prin acest procedeu și cât de sigur este?

Georgiana Moroșan: Așa este, tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară și se referă la aplicarea compuşilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen care penetrează smalţul şi albesc dentina. Înaintea unui tratament de albire a dinţilor, medicul stomatolog trebuie să stabilească dacă pacientul are indicație pentru această procedură: albirea dinţilor nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor cu boli gingivale sau eroziune dentară, copiilor sub 15 ani şi persoanelor cu dinţi foarte sensibili sau alergice la peroxid. Trebuie avut în vedere şi faptul că albirea nu are efect asupra implanturilor, coroanelor sau oricărui alt tip de dinte care nu este natural. Albirea dentară este indicată pe dinţi cu pete gălbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente. Albirea dentară este considerata o procedura stomatologica sigură atunci când este efectuata corect, de către profesionişti.
Există și cazuri speciale, când apar unele efecte neplăcute cum ar fi hipersensibilitatea dentinară şi iritaţia gingivală, coloraţia inegală a dinţilor – când pacientul are şi dinţi artificiali, doar cei naturali capătă o nuanţă mai albă.
Menţinerea nuanţei albe a dinţilor necesită evitarea alimentelor şi băuturilor colorate, pe cat posibil a fumatului și o igienă orală impecabilă.

  1. Ce alta meserie ai fi ales dacă nu ai fi urmat drumul stomatologiei?

Georgiana Moroșan: Acum, pentru că asta fac, chiar nu știu ce altceva aș fi putut alege.

Pe Georgiana o puteți găsi aici: Dr. Georgiana Moroșan Cabinet stomatologic

Andrei VILICHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here