Hotelul IRO s-a racordat la Veolia. Cine doreşte să facă economii la buget alege calea cea mai ieftină de a primi căldură la iarnă

Imobilul recent amenajat de Institutul de Oncologie pentru pacienţii aflaţi în tratament ambulatoriu a ales Veolia pentru a primi apă caldă şi căldură.

 

Veolia Energie Iaşi racordează la sistemul centralizat clădirea unde vor fi cazaţi pacienţii Institutului Regional de Oncologie (IRO), care au indicaţie pentru radioterapie şi vin la tratament din afara oraşului.

 

Clientul decide

Imobilul, situat în cartierul Tătăraşi, pe Str. Ion Creangă 5 bis, are o capacitate de cazare de 90 de locuri şi un consum anual estimat de 170 gigacalorii pe apă caldă şi încălzire. Clădirea este în curs de conectare la sistemul centralizat şi va fi legată direct la magistrala 2 de termoficare prin conducte preizolate duble, cu diametrul de 50 mm.

Alimentarea cu energie termică se va face printr-un modul termic individual cu o putere instalată de 300 kW, iar parametrii de funcţionare vor fi monitorizaţi în dispeceratul non-stop al Veolia. „Echipamentul este complet automatizat şi va permite clientului să fie alimentat permanent cu apă caldă şi, de asemenea, să pornească sau să oprească încălzirea oricând doreşte, reglând temperatura în fiecare încăpere, în funcţie de solicitările pacienţilor“, spune Ana-Maria Icătoiu, director comercial şi de comunicare Veolia Energie Iaşi.

 

Totul este nou. Modulul termic aşteaptă să fie folosit

Tarif cu 28% mai mic

Prin racordarea clădirii la sistemul centralizat de termoficare, proprietarul are independenţa completă în alimentarea cu energie termică, iar modulul termic asigură o funcţionare sigură şi convenabilă mediului înconjurător. În plus, se elimină orice risc pe care l-ar presupune o centrală pe gaze naturale. La aceste avantaje se adaugă economiile de costuri, de cel putin 28% în comparaţie cu o eventuală soluţie pe gaze naturale.

 

Alte racordări în 2016

Veolia Energie Iaşi asigură energia termică pentru complexul de clădiri Deco Dem Natura, situat pe Calea Chişinăului. Societatea a racordat toate clădirile din cadrul acestui complex care include atât imobilul existent, cât şi celelalte clădiri ce vor fi construite. Tot din acest an, şi Biserica „Învierea Domnului“ din cartierul Dacia, a fost racordată la sistemul centralizat de termoficare.

Lăcaşul de cult este conectat la Magistrala 5 de termoficare şi va folosi un modul termic individual (130 kW putere instalată pe încălzire) complet automatizat, ce permite clientului să pornească sau să oprească încălzirea oricând doreşte şi să beneficieze de temperatura optimă, adaptată la cea exterioară, care este înregistrată permanent cu ajutorul senzorului de temperatură.

Recent, în cadrul campaniei de dezvoltare a sistemului centralizat de termoficare, Veolia a câştigat un nou client important: Electromontaj S.A. Bucureşti – Sucursala Iaşi, care a decis să conecteze la termoficarea centralizată clădirea de birouri şi căminul de garsoniere pe care le deţine în zona Manta Roşie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here