Gabriel Oprea, în fața instanței, la primul termen în dosarul „Limuzina”

A început procesul în care este judecat fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, acuzat de DNA de abuz în serviciu. Procurorii îi impută un prejudiciu de peste 400.000 de lei, care ar fi fost adus serviciului secret al Ministerului de Interne atunci când Gabriel Oprea a aprobat ca, din banii destinaţi luptei anticorupţie, să-i fie cumpărată o limuzină, mobilă pentru biroul ministerial şi o cabină de duş cu hidromasaj.

 

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată luna trecută. Azi este primul termen al procesului.

 

Cel mai ieftin model de Audi A8 costă 84.000 de euro și este o limuzină cu motorizări ce pornesc de la 260 de cai putere. Procurorii DNA spun că un astfel de model ar fi fost cumpărat de şefii Serviciului Secret din MAI special pentru ministrul Gabriel Oprea, după ce acesta a fost de acord să dea mai mulţi bani serviciului secret de informaţii al MAI şi să schimbe destinaţia unor fonduri.

 

„Acest lucru s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale pentru că fondurile DIPI puteau fi folosite strict pentru activităţi de urmărire penală în cazuri de corupţie. Procurorii anticorupţie au reţinut infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite”, arăta purtăroarea de cuvânt a DNA, Lidia Săplăcan.

 

Prejudiciul în acest dosar este de 410.000 de lei, iar procurorii spun că din aceşti bani s-a cumpărat atât bolidul de lux, canapele noi, cât şi un jacuzzi pentru cabinetul fostului ministru de interne.

 

Gabriel Oprea a negat acuzaţiile DNA.

 

În acest dosar au mai fost trimiși în judecată Gheorghe Nicolae, chestor principal de poliție, la data faptelor șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă (D.I.P.I.) cu rang de secretar de stat, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, precum și pentru săvârșirea a două infracțiuni de deturnare de fonduri, dintre care una în formă continuată, Gabriel Pavel, comisar șef de poliție, la data faptei șef al Serviciului Juridic din cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă (D.I.P.I.), pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Nelu Zărnică, chestor principal, subsecretar de stat, la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de deturnare de fonduri, în formă continuată, și Marian-Dănuț Iacob, comisar șef de poliție, șeful unei structuri administrative la data faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de deturnare de fonduri, în formă continuată.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here