Fructe şi legume care previn îmbătrânirea

Stresul, poluarea şi stilul de viaţă dezechilibrat contribuie la accelerarea procesul de îmbătrânire. Totuşi, poţi lua măsuri împotriva acestui fenomen ireversibil cu ajutorul unor alimente cu efecte miraculoase, care te vor ajuta să-ţi menţii mult timp vigoarea.

 

Căpşunile pentru inimă, oase şi ochi sănătoşi

 

Bogate în vitamine (C, B şi K), dar şi în minerale (calciu, fier şi potasiu), căpşunile au proprietatea de a proteja inima, precum şi de a scădea nivelul colesterolului „rău“ din sânge, ceea ce înseamnă că pe viitor vei avea şanse reduse de a face boli cardiovasculare. Doar opt căpşuni conţin întreaga doză de vitamina C recomandată zilnic, iar acţiunea lor antiinflamatoare previne afecţiunile încheieturilor, cum ar fi artrita reumatoidă. În plus, o cură cu aceste fructe aromate îţi furnizează  aportul  necesar de antioxidanţi, care vor neutraliza atacul radicalilor liberi asupra retinei şi-ţi va menţine ochii sănătoşi.

 

Fructele de pădure  „ard“ grăsimile şi menţin pielea tânără

 

Mure, zmeură, dude, afine – toate aceste fructe sunt delicioase şi cu proprietăţi antiîmbătrânire. Datorită cantităţii însemnate de betacaroten din conţinutul lor, razele UV nu mai au acelaşi efect nociv asupra sănătăţii pielii, iar tu vei avea un ten luminos şi fără pete pentru mai mult timp. În plus, afinele accelerează metabolismul şi ajută la pierderea kilogramelor în plus, care tind să se acumuleze după o anumită vârstă.

 

Cireșele alungă oboseala

 

S-a observat că, odată cu înaintarea în vârstă, ne confruntăm şi cu tulburări ale ritmului de somn. Poţi preveni această problemă cu ajutorul cireşelor, deoarece în compoziţia lor se regăsesc serotonină şi melatonină,

care favorizează somnul şi-ţi asigură o noapte liniştită. Este indicat să consumi cât mai multe fructe şi atunci când te confrunţi cu dureri de oase şi musculare, specifice celor care fie lucrează mult timp în picioare, fie, dimpotrivă, petrec ore îndelungate la birou.

 

Roșii pentru combaterea osteoporozei

 

Legumele cu cea mai mare concentraţie de licopen, un antioxidant puternic, gustoasele roșii au capacitatea de a întări structura osoasă şi astfel te ajută să preîntâmpini unul din principalele semne de îmbătrânire: osteoporoza. Pe lângă aceasta, licopenul reduce numărul trigliceridelor şi are grijă ca arterele să nu se îngroaşe din cauza depunerilor de grăsime.

 

Castraveții  „şterg“ ridurile

 

Deoarece 95% din conţinutul lor este apă bogată în săruri şi minerale, castraveţii pot fi consumaţi de persoanele care nu sunt obişnuite să bea multă apă zilnic. Lichidele din compoziţia lor,  complexul de vitamine B, precum şi vitaminele A şi E hidratează celulele de la suprafaţa pielii şi stimulează producţia de colagen pentru ca tenul să-şi menţină elasticitatea timp îndelungat. Astfel, ridurile vor apărea mai târziu, iar liniile fine nu vor mai fi la fel de vizibile.

 

Salata verde reîntinereşte celulele organismului

 

Îmbătrânirea organismului este dată de încetinirea ratei de regenerare a celulelor corpului. Poţi „domoli“ pentru o perioadă acest proces dacă mănânci în mod constant salată. Conține o cantitate importantă de magneziu, un mineral care are capacitatea de a stimula regenerarea ţesuturilor, a nervilor şi a celulelor musculare.

 

(Sursa: clickpentrufemei.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here