Explicaţia unei lovituri: Hamak, chemarea naturii. Sute de ieşeni dau năvală săptămânal în parcul de pe Bucium, într-o fostă manelotecă

Două lucruri n-ai voie în parcul de agrement din apropierea Mănăstirii Tărâţa: să mănânci seminţe şi să arunci mucurile de ţigări pe jos. Pe vremuri, aici era un club de manelişti care a dat faliment. Patronul Liviu Ţurlea, e un biker înrăit, stă toată ziua în tricou şi îl confunzi cu angajaţii.

 

Un anunţ la mica publicitate l-a făcut pe un economist să scoată 300.000 de euro din cont. În trei ani a mai investit încă 400.000 şi a ajuns acum să deţină singurul parc de aventuri din Iaşi. Cu 2.000 de clienţi lunar, tânărul spune că efortul merită. Pe cele două hectare se întind un club de echitaţie, şapte căsuţe, un parc de aventuri, un lac şi un restaurant unde pot fi organizate petreceri private. Ceea ce îi lipseşte clubului de agrement sunt… ţigările.

 

Ieşenii au dat de libertate la Hamak, un parc unde poţi face aproape orice

Teren ieftin, luat în criză

A jucat totul pe o carte care s-a dovedit a fi câştigătoare. De profesie economist, Liviu Ţurlea a investit în urmă cu trei ani 300.000 de euro pentru a cumpăra un iaz, trei căsuţe, un pub şi o discotecă. Afacerea a pornit din dorinţa de a pune bazele unui centru de echitaţie şi de la un anunţ văzut la mica publicitate. Locul unde acum se află clubul de agrement de bunăvoie “Hamak” purta numele de “Comoara din pădure”, care se întindea pe un hectar. “Patronul a dat faliment şi căuta să vândă afacerea. În 2011, când am cumpărat terenul, piaţa era deja în cădere. Aşa că preţul a meritat. Înainte, aici lumea se distra ascultând manele şi mâncând seminţe. Am vrut să fie altceva”, spune Liviu Ţurlea, administratorul clubului de agrement.

 

Încă 400.000 de euro investiţi

Tânărul nu s-a mulţumit doar cu ceea ce a cumpărat. Din pasiune pentru libertate şi respect pentru natură a continuat să investească în afacere. A mai cumpărat un hectar de teren, iar din iunie, aici a deschis şi un parc de aventuri în care a investit 65.000 de euro. “Am construit primul parc de aventuri din Iaşi. Este o piaţă neacoperită şi scutim clienţii de a merge 400 de kilometri până la cel mai apropiat parc”, a precizat Liviu.
Cine vrea să se caţere timp de două ore în parcul de aventuri, trebuie să plătească 15 lei pentru copil şi 20 de lei pentru adulţi. Aceasta de luni până joi, deoarece de vineri până duminică, la preţurile iniţiale se mai adaugă 5 lei. Iar clienţii nu lipsesc. “Avem foarte multe familii care vin aici. Nu e nevoie de manele sau seminţe pentru ca lumea să se simtă bine”, spune Liviu.

 

 

 

 

 

La Hamak poţi face echitaţie, poţi face escaladă printre copaci sau poţi pescui

Echitaţie la preţuri accesibile  

Pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, Liviu a cumpărat trei cai şi doi ponei în care a investit 7.000 de euro. O plimbare cu poneiul timp de 10 minute costă 10 lei, iar 10 minute de plimbare cu un cal adult ajunge la 15 lei. Cine vrea să-şi facă abonament la echitaţie, costul se ridică la 400 de lei lunar. Şi pasiunea pentru frumos nu se opreşte aici. În viitor vrea să construiască un manej acoperit pentru a nu-şi priva clienţii de o plimbare cu caii iarna.

Şi pentru pescarii amatori sau profesionişti s-a găsit un loc. Aceştia pot pescui în lacul de 600 metri pătraţi de luni până joi la un preţ de 20 de lei pe zi, iar de luni până vineri vor plăti 25 de lei pentru 24 de ore. Ei pot pleca acasă cu un kilogram de crab sau caras, în funcţie de noroc. Clienţii cazaţi în căsuţe au acces gratuit la pescuit.

 

 

Citește și Cazul Mardare: carne de tun pentru televiziuni. Străbunicul și fetița din Podu Iloaie se întorc din lumina reflectoarelor, în realitatea crudă a vieții cotidiene

 

 

Cazare peste noapte

Când a investit cei 300.000 de euro, erau trei căsuţe. A trecut la reamenajarea locului, iar acum numărul lor a crescut la şapte. De luni până joi, tariful de închiriere pentru o căsuţă este de 80 de lei, iar începând de vineri până duminică, tariful se ridică la 100 de lei. După un somn liniştit în mijlocul naturii merge înviorarea de dimineaţă. Pentru 15 minute de folosit trambulina elastică, clienţii trebuie să plătească 5 lei. Tot pentru a începe ziua cu zâmbetul pe buze, o plimbare cu bicicleta ori un joc de badminton fac toţi banii: 10 lei timp de o oră.

 

 Patronul Liviu Ţurlea se amestecă printre clienţii săi ca un angajat de rând

Regulamentul clubului: fără seminţe şi manele!

Doar cei care iubesc natura şi liniştea au ce căuta la Hamak. Aici este interzis consumul de seminţe şi aruncarea pe jos a mucurilor de ţigară. Şi nu doar atât. Manelele nu au ce căuta aici, ci doar persoanele civilizate deoarece, aşa cum spune Liviu, Hamak este un club de agrement, nu un loc unde să vii să faci grătar.

Însă muzica bună poate să răsune. La Hamak se pot organiza petreceri corporatiste, petreceri pentru copii sau private, festivaluri şi concerte. Clubul de agrement este şi locul de întâlnire, de două ori pe an, al motocicliştilor, însuşi administratorul fiind un împătimit al motoarelor. “Motocicliştii îşi dau aici întâlnire vara, după care se mai revăd în toamnă când se organizează X-enduro Festival. Anul acesta va fi cea de-a şaptea ediţie. Sunt pasionat de tot ceea ce înseamnă lucruri elegante. Motocicleta face parte dintre acestea”, a precizat Liviu.

Din primăvară, clubul Hamak dispune de peste 30 locuri de parcare gratuite pentru clienţii săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here