Emoții pentru procurorul ieșean Daniel Constantin Horodniceanu. Cei șase candidați pentru șefia DIICOT, audiați la Ministerul Justiției

Cei şase candidaţi care se luptă pentru şefia DIICOT sunt audiaţi astăzi la Ministerul Justiţiei. Printre aceştia se numără actualul şef interimar al structurii, Giorgiana Hosu, precum şi şefa investigaţiilor privind fraudele informatice, Ioana Albani.

 

În cursa pentru conducerea DIICOT sunt Nicolae Lupulescu, procuror militar şef adjunct secţie în cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, din Direcţia Naţională Anticorupţie, Adrian Glugă, procuror şef al DIICOT Craiova, Ioana-Bogdana Albani, procuror şef în cadrul Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice, de la Structura centrală a DIICOT, Cătălin-Laurenţiu Borcoman, şeful DIICOT Braşov şi Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT Iaşi.

 

De asemenea, pentru funcţia precizată candidează şi adjunctul procurorului – şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu, cea care asigură interimatul postului de şef al DIICOT.

 

Cei şase procurori sunt audiaţi, miercuri, la Ministerul Justiţiei.

 

Conform legii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

 

Citește și Şeful de la Crimă Organizată Iaşi, candidat la șefia structurii naţionale a DIICOT

 

Funcţia de procuror-şef al DIICOT a rămas vacantă după ce Alina Bica a fost arestată în dosarul de corupţie privind retrocedarea ilegală a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here