Dosar după dosar în scandalurile de la UMF: Cuciureanu, cercetată pentru mărturie mincinoasă

Altă belea pe capul Gabrielei Cuciureanu, fosta secretară-şefă de la UMF. Procurorii o acuză că ar fi încercat să o ajute, minţind în declaraţii, pe profesoara Doina Azoicăi, până la urmă trimisă în judecată.

 

Necazurile par să se ţină lanţ de Gabriela Cuciureanu, fosta secretară-şefă de la Rectoratul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi.

 

Ajutor pentru şefă

Fosta secretară şefă este cercetată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi într-o cauză disjunsă din cea a Doinei Azoicăi, fost decan al Facultăţii de Medicină şi actual prorector al UMF Iaşi, în curs de judecată pentru infracţiuni de corupţie.

Împotriva Gabrielei Cuciureanu s-a început urmărirea penală pentru mărturie mincinoasă, dosarul vizând declaraţii făcute de aceasta în calitate de martor, în cazul lui Azoicăi, în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Surse judiciare au precizat că fosta secretară-şefă este cercetată pentru că nu ar fi declarat că ar fi avut o relaţie de prietenie cu medicul oftalmolog Agha Romeen, acuzat de complicitate la luare de mită în acelaşi dosar.

 

Avocat: „Nu sunt probe”

„Relaţia de prietenie nu rezultă de nicăieri. Nu sunt probe în acest sens. Persoana respectivă (Agha Romeen-n.r.) a fost student al facultăţii, doctorand şi avea procuri din partea unor candidaţi străini pentru ridicarea sau depunerea unor documente la dosare, etc. Dacă are procură nu îi poţi interzice furnizarea unor informaţii. Clienta mea a lucrat 23 de ani la UMF, a fost o persoană corectă şi nu a avut probleme penale”, a declarat Laurenţia Odobescu, avocata Gabrielei Cuciureanu. În acelaşi caz mai este cercetată şi o fostă colegă a lui Cuciureanu, tot pentru mărturie mincinoasă.

 

Gabriela Cuciureanu va afla în aceste zile dacă îi va fi anulată concedierea

Scandaluri în lanţ la Medicină

Gabrielei Cuciureanu, fostă secretară-şefă la Rectoratul UMF Iaşi, i-a fost desfăcut contractul de muncă în 2015 în urma scandalului studenţilor străini declaraţi iniţial admişi. În toamna anului trecut s-a descoperit că punctajele a 94 de candidaţi străini, înscrişi pentru a fi admişi la studiile cu taxă în valută erau „umflate”.

 

Citește și EXCLUSIV. Sursă de venit la UPA: studenţi chiulangii racolaţi de pizza-man

 

La aceeaşi instanţă se judecă şi procesul Doinei Azoicăi, prorector al UMF Iaşi, acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Procurorii au acuzat-o pe Doina Azoicăi, în noiembrie 2014, pe când era decan al Facultăţii de Medicină, că a primit de la un marocan o tavă din cupru, argintată, şi un ceainic argintat, pentru a accepta înscrierea la facultate, în mod nelegal, a fiului acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here