Doi părinți acuzați că au inventat boala de cancer a fiului lor pentru a strânge bani din donați

Un cuplu din Adelaide, Australia, ambii în vârstă de 44 de ani, a fost acuzat de neglijență criminală și înșelăciune, după ce ar fi pretins că fiul lor de șase ani suferă de cancer, pentru a strânge bani din donații. Cei doi au pus la cale o schemă elaborată, care le-a permis să obțină aproximativ 60.000 de dolari în doar două săptămâni.

O schemă cinică: copilul ras în cap și pus în scaun cu rotile

Conform informațiilor furnizate de poliția locală, părinții l-au tuns zero pe băiat, i-au ras sprâncenele, l-au bandajat și l-au așezat într-un scaun cu rotile, susținând că acesta este grav bolnav și urmează ședințe de radioterapie. Presa australiană relatează că băiatul era convins de părinții săi că are cancer și că starea sa de sănătate este grav afectată.

„Nu mă pot gândi la o schemă mai diabolică și mai crudă pe care părinții ar putea să o facă propriului lor copil. Este oribil ca cineva să profite, din lăcomie și egoism, de pe urma unei boli atât de grave precum cancerul, care afectează atâtea familii,” a declarat comisarul DeCandia, citat de publicația australiană The Nightly.

Fondurile strânse prin școală și platforme online

Potrivit anchetatorilor, banii au fost colectați atât prin intermediul școlii private frecventate de copil, cât și prin campanii de strângere de fonduri online. Poliția încearcă acum să recupereze sumele donate și să blocheze accesul părinților la conturile bancare în care au fost transferați banii.

Copiii au fost plasați în grija unui îngrijitor

Autoritățile au arestat cuplul vineri, iar cei doi copii ai familiei, băiatul de șase ani și fratele său, au fost preluați de un îngrijitor desemnat de stat. O investigație suplimentară este în desfășurare pentru a stabili amploarea daunelor emoționale și psihologice suferite de băiat, care a fost forțat să creadă că este grav bolnav.

Acest caz a stârnit un val de indignare în comunitatea locală și în mediul online, atrăgând atenția asupra nevoii de reglementări mai stricte în cazul campaniilor de strângere de fonduri. De asemenea, experții atrag atenția asupra impactului emoțional devastator pe care astfel de situații îl pot avea asupra copiilor implicați.

Poliția a transmis că toți cei care au contribuit financiar vor fi contactați și că se fac eforturi pentru returnarea sumelor donate. Ancheta continuă, iar părinții riscă pedepse severe pentru faptele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here