Dictatură la Facebook? Ce fac angajații când este declanșată „starea de urgență” și ce nu au voie să facă femeile

Deşi nu puţini sunt cei care şi-ar dori să lucreze în Silicon Valley, pentru celebra companie Facebook, se pare că un contract de muncă aici are şi multe părţi mai puţin cunoscute publicului.

 

Antonio Garcia Martinez, fost manager al Facebook, a povestit, într-o carte lansată de curând, ce înseamnă, de fapt, să lucrezi la Facebook. El compară politica acestei companii cu cea din Coreea de Nord şi susţine că angajaţii sunt obligaţi să respecte reguli draconice atunci când sunt la muncă.

 

Potrivit The Sun, angajaţilor li se vorbeşte pe un ton deloc politicos, iar înjurăturile nu lipsesc.  Martinez susţine că exită un adevărat „cult” în companie şi compară regulile stricte pe care trebuie să le respecte angajaţii cu cele impuse în Coreea de Nord.

 

Fostul angajat spune că birourile companiei Facebook sunt pline de sloganuri aşezate strategic de către oamenii din conducere, în care angajaţii sunt îndemnaţi să fie curajoşi şi îndrăzneţi, dar şi de imagini cu chipul lui Mark Zucerkberg. În plus, unora dintre ei, în special femeilor, le este impusă o vestimentaţie prin care să poată fi identificaţi drept angajaţi Facebook. Femeile, spune Antonio Garcia Martinez, sunt des criticate pentru felul în care se îmbracă şi sunt încurajate să nu poarte haine prin care să atragă atenţia colegilor.

 

Cât despre Mark Zucerkberg, acesta este descris de fostul său angajat drept „un dictator temperamental”. De exemplu, spune el, în momentul în care un angajat a făcut dezvăluiri în presă, co-fondatorul Facebook a trimis un mail cu titlul „te rog demisionează” tuturor celor din companie, explicând că respectiva persoană a „trădat” compania.

 

Antonio Garcia Martinez spune că temperamentul lui Zucerkberg a fost evidenţiat cel mai bine în momentul în care s-a lansat Google+. Co-fondatorul Facebook a văzut această platformă ca pe o adevărată ameninţare şi a impus în comanie aşa numitul „Lockdown” (n.r stare de urgenţă). Atunci când în companie se declarat Lockdown, nici un angajat nu avea voie să părăsească clădirea.

 

(Sursa: libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here