Depozitele neconforme de deşeuri din Judeţul Iaşi vor fi închise

Luni a avut loc semnarea contractului privind reabilitarea şi închiderea depozitelor urbane neconforme în Judeţul Iaşi. Ofertantul câştigător a fost SC Geiger Transilvania SRL, SC Loial Impex SRL fiind subcontractant. Valoarea totală a contractului este de 16.616.669 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de 548 zile de la emiterea ordinului de începere.

 

„Este penultimul mare contract de lucrări din cadrul Proiectului <<Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Iaşi>>. Întreg proiectul costă 85 milioane euro, din care aproape 60 milioane euro sunt fonduri nerambursabile. Contractul semnat astăzi prevede închiderea depozitelor neconforme din Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău şi are o valoare de circa 4 milioane de euro. La finalizarea acestui contract, adică peste maxim 18 luni, vom avea un judeţ mult mai curat. Odată cu aceste lucrări va trebui să lucrăm şi în ceea ce priveşte mentalitatea oamenilor, pentru a nu mai arunca deşeuri în acele vărsători, ci să le aducă în centrele de colectare”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

 

În cadrul contractului de lucrări se vor reabilita şi închide 3 depozite de deşeuri urbane neconforme, după cum urmează:

Reabilitarea şi închiderea depozitului urban neconform Paşcani – Valea Seacă

Depozitul urban neconform Paşcani – Valea Seacă ocupă o suprafaţă totală de 3,5 hectare şi este situat în extravilanul Municipiului Paşcani. Accesul la depozit se face pe DJ 208 Iaşi – Lespezi.

Reabilitarea şi închiderea depozitului urban neconform Târgu Frumos – Adâncata

Depozitul urban neconform Tg. Frumos – Adâncata ocupă o suprafaţă totală de 2,7 hectare şi este situat în extravilanul oraşului Târgu Frumos. Accesul la depozit se realizează prin intermediul drumului naţional Târgu Frumos – Hârlău DN 28B.

Reabilitarea şi închiderea depozitului urban neconform Hârlău

Depozitul urban neconform Hârlău ocupă o suprafaţă de 2 hectare şi este situat în partea de Est a oraşului Hârlău. Accesul la depozit este asigurat de pe drumul naţional DN 28B/E58.

 

Lucrările de execuţie prevăd implementarea unui sistem complet de închidere în conformitate cu legislaţia naţională cuprinzând:

–           Strat de susţinere;

–           Strat drenare biogaz;

–           Strat  de geocompozit;

–           Geotextil de separare;

–           Strat de recultivare;

–           Puţuri de extragere a biogazului;

–           Sistem de colectare şi transport al biogazului incluzând conducte, sistem de deshidratare şi substaţie gaz;

–           Sistem de ardere controlată a gazului de depozit;

–           Sistem de colectare levigat;

–           Sistem perimetric de colectare a apelor pluviale;

–           Instalaţii de monitorizare;

–           Drumuri de acces, împrejmuire şi poartă acces.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here