De ce e bine să bem sucuri de legume şi cum le putem prepara

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Cu toţii stim că nu trebuie să ocolim legumele atunci când ne pregătim să luam masa. Unii dintre noi îşi amintesc chiar şi ce greu le era în copilărie când trebuia să mănânce toate legumele din farfurie. Cu toate acestea, prea puţini ştiu că majoritatea nutrienţilor din vegetale dispar atunci când sunt gătite. Cea mai bună soluţie pentru a profita la maximum de benefiicile oferite de legume este să le mâncăm crude.
 

Dacă nu te vezi mâncând în faţa televizorului un platou întreg de brocoli, morcovi sau ţelină, le poţi transforma în sucuri. Nutriţioniştii spun că 95% dintre nutrienţii şi vitaminele legumelor rămân în sucuri şi le recomandă mai ales la micul dejun. Pentru a te menţine în formă evită sucurile de fructe care conţin zahăr. Dacă vrei să dai un gust mai bun sucului de legume, „aruncă” în blender şi un măr sau o felie de ananas. 

Beneficiile unei alimentaţii sănătoase care include şi sucurile de legume sunt foarte multe. Pe scurt, te vei simţi plin de energie, vei avea o piele şi un păr mai bun şi te ajută dacă vrei să dai jos câteva kilograme. 

 

Încearcă aceste reţete detox la micul dejun sau în timpul zilei. 

1. În storcătorul de legume pune trei mere, doi morcovi şi două tulpini de ţelină. Morcovii sunt bogaţi în vitamina A şi dau un gust dulceag sucului. Ţelina este diuretică şi ajută organismul să nu reţină apa, şi, de asemenea, este o sursă naturală de sodiu, iar sucul de mere este excelent pentru digestie, ajută la înlăturarea toxinelor din organism şi reglarea nivelului de zahăr din sânge. 

 

2. Amestecă în storcător o jumătate de sfeclă, o jumătate de castravete şi 5 morcovi. Sfecla ajută la regenerarea globulelor roşii din sânge şi la înlăturarea toxinelor din organism, dar trebuie consumată cu moderaţie şi mereu cu alte legume care să fie în cantităţi mai mari. 

 

3. Pentru acest suc ai nevoie de cinci morcovi, două mere şi 12 frunze proaspete de spanac. Bogat în substanţe nutritive, spanacul oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A şi aduce un aport mare de fier, acid folic, vitamina K şi fibre.

 

 

(Sursa: gq.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here