Dan Diaconescu a rămas fără senatori. Grupul PPDD s-a desființat

Foto: adevarul.ro

Liderul senatorilor PPDD, Haralambie Vochiţoiu, şi majoritatea membrilor acestui grup au demisionat din partid, urmând să se înscrie într-o formaţiune din actuala majoritate.

Decizia de a demisiona din PPDD a fost una colectivă, majoritatea senatorilor acestui partid optând să se înscrie într-o formaţiune din arcul guvernamental, al cărui nume Vochiţoiu a evitat să îl menţioneze. „Aş dori ca acest partid să oficializeze chestiunea aceasta, cu un comunicat oficial”, a spus Vochiţoiu pentru Mediafax.

Vochiţoiu a explicat că a luat această decizie pentru că la Senat grupul parlamentar al PPDD urma să fie desfiinţat.

„Aveam două alternative – să rămân pe hol şi să fac naveta din Valea Jiului la Bucureşti şi să îmi iau indemnizaţia sau să mă afiliez unui alt grup politic cu care să duc înainte proiectele pe care le-am început şi, din toate proiectele politice pe care le-am văzut, acest proiect politic unde m-am înscris mi s-a părut un proiect mai tânăr şi mai viguros, cu oameni serioşi, care au obiceiul foarte rar în politică să se ţină de o promisiune”, a menţionat senatorul.

„Viaţa merge înainte”

 

Potrivit acestuia, un alt argument care a contat în a alege respectiva formaţiune politică a fost faptul că majoritatea colegilor săi au ales această direcţie: „Sigur că am fost un grup şi am vrea să rămânem un grup, cât mai mult şi cât mai mulţi împreună. Decizia aceasta a fost colectivă. Nu eu m-am ocupat să îi dirijez într-o anumită direcţie”.

 

Acesta a adăugat că anterior deciziei de a pleca din partid a contactat conducerea PPDD, cu care a discutat „omeneşte” şi a lămurit lucrurile. „Viaţa merge înainte. Dacă vreodată vom putea fi de folos unii altora în plan politic, o vom face”, a declarat Haralambrie Vochiţoiu.

 

Conform informaţiilor de pe site-ul Senatului, grupul PPDD mai avea opt membri, din care doar şapte membri ai acestui partid. Valer Marian aparţinea grupului PPDD din postura de senator afiliat.

 

Conform Regulamentului Senatului, „un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin şapte senatori, care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale”.

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here