Cum să-ţi măreşti şansele să fii angajat. Câteva sfaturi utile

 

 

Găsirea unui loc de muncă este aproape întotdeauna o operaţiune dificilă, însă Huffington Post subliniază patru sfaturi de care ar trebui să ţină cont oricine vrea să aibă câştig de cauză. De altfel, cei care le urmează au şanse de reuşită mult mai mari.
 

Primul lucru pe care ar trebui să-l facă o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este să nu se bazeze pe platformele de job-uri, precum ejobs, LinkedIn sau BestJobs. Deşi statisticile arată că peste 80% dintre candidaţi caută, mai întâi, online, doar 18 la sută dintre cei angajaţi provind dintre cei care au aplicat doar online. Ce trebuie să faceţi: urmăriţi joburile dorite şi analizaţi ce tip de candidat caută o companie anume, apoi încercaţi să căutaţi printre cunoscuţii voştri pe cineva care să lucreze în compania respectivă. Apoi, acesta vă poate ajuta să obţineţi un interviu.

 

CV-ul este foarte important când vine vorba despre obţinerea unui interviu. Un studiu din 2012 arată că unui angajator îi ia doar şase secunde pentru a decide dacă va chema un anumit candidat la interviu sau nu. Aşa că, pentru a vă spori şansele de reuşită, intraţi pe site-ul companiei, vedeţi cum sunt descrişi angajaţii şi completaţi-vă CV-ul în acest sens, folosind acelaşi limbaj.

Totodată, este recomandat să utilizaţi fontul de dimensiunea 11, nici mai mare, nici mai mic, cel mai lizibil fiind Times New Roman.

 

Al treilea sfat ţine de activitatea pe reţelele sociale. În ultimii ani, un angajator nu se mai uită doar pe CV, ci apelează şi la profilul de Facebook, Twitter, Instagram etc. Cu cât mai curat, mai interesant este profilul unui candidat, cu atât cresc şansele lui de a fi chemat la un interviu. Totodată, chiar şi blogurile pot reprezenta un avantaj, dacă este făcut bine.

 

Dacă sunteţi norocoşi şi deja aţi primit fericitul email în care sunteţi chemat la interviu, nu vă lăsaţi purtaţi de sentimente, angajatorul încă se poate răzgândi. Astfel, specialiştii recomandă ca în răspunsul pe care îl daţi după ce aţi fost chemat la interviu să nu folosiţi emoticoane, semne de exclamare, oricât de bucuros aţi fi. Recurgeţi la fraze concrete, coerente, prin care să vă exprimaţi entuziasmul.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here