Cum să pregăteşti oul fiert PERFECT de fiecare dată

Oul fiert perfect are albuşul complet închegat, dar gălbenuşul încă moale şi cremos. Dar cum poţi să obţii fără greş această combinaţie de fiecare dată?

Metoda FĂRĂ GREŞ de a fierbe perfect un ou:

1. Ia o cratiţă mică, preferabil cu capac de sticlă, şi pune ouăle înăuntru. Pune apă doar cât să acoperi ouăle, nu mai mult.

 

 

 

 

(w500) Ia o crati

2. Pune cratiţa la foc mare, cu capacul pus, şi lasă apa să ajungă la punctul de fierbere.

 

(w500) Pune crati

3. De îndată de apa începe să fiarbă, ia cratiţa de pe foc. Pune timer-ul pentru şase minute, şi tine capacul pus. Ai grijă să ţii ouăle fix timpul menţionat.

 

(w500) Pune time-

 

 

 

 

 

 

Sursa: rtv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here